Коначни резултати избора следеће недеље

РИК би коначне резултате избора могао да саопшти почетком следеће недеље, јер се гласање понавља на једном месту у Новом Пазару.

Републичка изборна комисија требало би да прогласи коначне резултате ванредних парламентарних избора пошто се понове избори на једном бирачком месту, у Новом Пазару у недељу, 23. марта.

С обзиром на то да се избори понављају на само једном бирачком месту, РИК би коначне резултате могао да саопшти већ почетком следеће недеље.

"Поновљено гласање се одржава у недељу 23. марта, а према члану 90 Закона о избору народних посланика, коначни резултати гласања се утврђују након поновљеног гласања уколико га има, пошто га овог пута има коначни резултати се очекују почетком следеће недеље", рекла је Тамара Стојчевић, заменица председника РИК-а. 

РИК је утврдио вечерас нови састав бирачког одбора за поновљене изборе на једном бирачком месту у Новом Пазару, заказане за 23. март, и одредила накнаду за чланове тог тела.

Чланови бирачког одбора добиће по 2.500 динара накнаде за спровођење поновљених избора на бирачком месту број 27 у Новом Пазару, које у дану када су одржани ванредни републички избори, 16. марта, није било отворено.

Једнократну накнаду од 2.500 динара добиће и председник Градске управе у том граду, одлучио је вечерас РИК.

број коментара 0 Пошаљи коментар