Читај ми!

Сунак и Рама разговарали о сузбијању илегалних миграција

Британски премијер Риши Сунак договорио се са албанским колегом Едијем Рамом о потреби јачања сарадње две земље како би се сузбиле илегалне имиграције Албанаца у Британију.

Потреба јачања сарадње Велике Британије и Албаније је изражена као приоритет како би се сузбиле илегалне имиграције Албанаца у Британију као и организвани криминал, изјавио је портпарол британског премијера Ришија Сунака.

Ово усаглашавање ставова албанског и британског премијера Едија Раме и Ришија Сунака догодило се после неспоразума пре месец дана када је британски премијер покушао да ублажи речи своје министарке полиције Суеле Брејверман о „инвазији" миграната који у гуменим чамцима преко Ламанша стижу на јужну обалу УК међу којима је највећи број Албанаца. 

"Оба лидера сложила су се да је потребно више урадити у борби против илегалних имиграција, као и да се заједнички треба борити против организованог криминала. Њих двојица су разговарали о плановима да се реше заједнички изазови, укључујући и рупе у закону које спречавају брз повратак одбијених азиланата", додао је портпарол, а преноси Ројтерс.