Читај ми!

Жена за коју се сумњало да је држала сина заточеног скоро 30 година ослобођена оптужби

Шведски тужиоци одустали су због недостатка доказа од оптужнице против старије жене за коју се сумњало да је сина држала затвореног у стану у предграђу Стокхолма готово 30 година.

Жена је у уторак ухапшена због сумње да је свог сина, сада старог 40 година, скоро три деценије држала заточеног у стану, али је јуче пуштена на слободу, да би тужиоци већ данас одустали од оптужнице због недовољно доказа.

"Нисмо пронашли никакве индикације да је био закључан, везан или физички спречен да напусти стан. Нема индикација да је био у закључаном простору", рекла је тужитељка Ема Олсон агенцији АФП.

Истакла је и да је сам мушкарац рекао да је његова одлука да ли жели или не да напусти стан.

"Одрасла је особа и могао је да изађе ако жели", објаснила је Олсон, напомињући да има сведока који су га видели напољу.

Жена је већ при хапшењу негирала да је сина држала заточеног и нанела му тешке телесне повреде са којима је затечен у стану.

У стану га пронашла сестра 

Мушкарца је у стану пронашла његова сестра, која се одатле преселила као тинејџерка, али је упозоравала на то да би јој брат могао бити заточен пошто га никада није виђала.

Рекла је да је још као дете узалуд покушавала да алармира околину због  брата који је са 12 година био принуђен да напусти школу.

Вратила се код мајке јер је чула да је завршила у болници, а тамо је затекла стан који се осети на мокраћу, трулеж и прљавштину.

У мрачној кухињи пронашла је брата са повредама на ногама и без готово свих зуба, скоро неспособног да говори.

Човек је пребачен у болницу, након чега је о случају обавештена полиција. Цео случај испитују и социјалне службе.