Захарова: Москва неће остати без одговора на санкције

Покушаји западних земаља да користе санкције против Русије ће само расти, а Москва их неће оставити без одговора, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Марија Захарова је у интервјуу за јутјуб канал Сововјев најавила да ће Русија на санкције реаговати као сто увек реагује на санкције, стављање на тзв.црне листе, покушаје да се искључе руски медији, новинари и јавне личности, преноси Тас.

"Министар спољних послова Сергеј Лавров користи дивну метафору за то - ''Оно што видимо сада је санкциони свраб и он само расте'', рекла је Захарова.

Портпаролка руског Министарства спољних послова  рекла је да су Немачка и друге западне земље активно "култивисале" (припитомиле) Организацију за забрану хемијског наоружања (OPCW) у ситуацији са руским опозиционим лидером.

Она је за јутјуб канал Соловјев рекла да је стални представник Русије при OPCW Александар Шулгин затражио документе о ситуацији Наваљног, али да их још није добио, преноси Тас.

"Према нашим подацима, западни партнери у овом тренутку су култивисали OPCW", рекла је она и додала да до сада Русија није добила никакав одговор од Немачке у вези са истрагом генералног тужилаштва о ситуацији везаној за Наваљног.

"Нема детаља или барем опште информације. Када ће бити обезбеђене информације, у ком формату, коме. Нико ништа не говори", рекла је Захарова.

Немачко савезно тужилаштво саопштило је раније да су узорке у вези тровања наваљног скупљали експерти OPCW и да су их послали у референтне лабораторије.