Путин: Ласерски и хиперсонични системи за све родове војске

Руска војска и морнарица биће опремљене најсавременијим оружјем које укључује ласерске и хиперсоничне системе, најавио је руски председник Владимир Путин.

"Урадићемо највише што можемо да наша војска и морнарица буду још напредније, што значи јачање способности стратешких снага, усмеравање најсавременијих хардверских решења у све родове војске, укључујући ласерске, хиперсоничне системе и системе високе прецизности", рекао је Владимир Путин на концерту поводом Дана бранилаца отаџбине.

Додао је и да већина руског оружја нема еквивалент у свету, преноси ТАС С.

Путин је, уочи обележавања 75 година од Дана победе у Другом светском раду 9. маја, рекао да Русија неће дозволити прекрајање историје борбе против нацизма и поручио да ће обелоданити такве покушаје.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 23. феб 2020, 20:58) - anonymous [нерегистровани]

Trka u naoruzanju...

Svjedoci smo da se svakodnevno izbacuju sve novija i sve sofisticiranija oruzja bilo da se radi o Rusiji,SAD ili Kini i za ocekivati je da ce se u skoroj buducnosti pojaviti svemirske letjelice kao u naucno-fantasticnim romanima.Za sada Rusija prednjaci u proizvodnji hipersonicnih raketa i letjelica sto NATO a posebno SAD duboko frustrira.Medjutim,trka u naoruzanju i nije tako losa pojava ,jer nova i sve opasnija oruzja cine ravnotezu sile i straha i cuva mir u novom multipolarnom svijetu.

(недеља, 23. феб 2020, 18:21) - anonymous [нерегистровани]

Rusija

Jos da smanjite korupciju i popravite ekonomiju i puna kapa.