Амерички обавештајци оптужили Русију за мешање у изборну кампању, Москва негира

Амерички обавештајни званичници рекли су посланицима да се Русија меша у изборну кампању 2020. године. Из Кремља стиже одговор да је то резултат параноје.

Републикански савезници Доналда Трампа у Представничком дому довели су у питање процену званичника Канцеларије за националну обавештајну службу прошлог четвртка.

Они су упозорили Одбор за обавештајну службу на поверљивом састанку да Русија ради на томе да се баци сумња на интегритет гласања заказаног за 3. новембар, истовремено пружајући подршку избору Трампа за други четворогодишњи мандат.

"Они (Руси) фаворизују једног кандидата док то раде", рекла је особа која је желела да остане анонимна и додала да су они који су о томе известили идентификовали тог кандидата као Трампа.

Кремљ је саопштио да су наводи да се Русија меша у предизборну кампању САД резултат параноје и немају никакве везе са истином.

"Ово су више параноичне најаве које ће се, на нашу жалост, умножавати како се будемо приближавали (америчким) изборима", рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков, пренео је Ројтерс.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 21. феб 2020, 17:40) - Драган [нерегистровани]

Обавезно

Мешање у америчке изборе треба увести као обавезу сваке државе - не смеју да прођу амерички избори, а да се други не мешају у њих - јер се Америка меша сваком и све и свашта.

(петак, 21. феб 2020, 16:59) - anonymous [нерегистровани]

No comment

Napisao bi nesto al' ce ispasti da se i ja mjesam u izbore.

(петак, 21. феб 2020, 15:10) - Воронцов [нерегистровани]

Ко се уопште може мешати у америчке изборе?

Код њих изборна кампања никада не престаје. Када се заврше избори онда их годинама анализирају и траже објашњења за пораз, а онда већ у исто време почињу кампању за нове изборе и износе у јавност шта им год падне на памет. Ко би са стране, чак када би и хтео могао утицати на те кампање? Суштина је да они који претпостављају да могу доживети пораз на изборима већ унапред припремају терен кога да оптуже за пораз.

(петак, 21. феб 2020, 15:02) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Vase mesanje u strane drzave u svakom pogledu ne moze niko da dostigne i to uostalom sve javno radite.Prema tome uzdrzite se vi od svojih uticaja svuda u svetu.

(петак, 21. феб 2020, 14:09) - anonymous Lala [нерегистровани]

Svađali se na polici lonci

Lonac šerpu udara po repu .

(петак, 21. феб 2020, 13:51) - anonymous [нерегистровани]

Ocekivano

Ko o cemu, baba o ustipcima....

(петак, 21. феб 2020, 13:48) - anonymous Djole [нерегистровани]

mešanje kako čudno zvuči

Američka politika mešanja u unutrašnje poslove drugih zemalja je normalna pojava. Mi smo to najbolje osetili, bombardovali su nas, oteli nam deo države, stavili nas pod sankcije, menjali vlast i nisam siguran da ni danas ne vrše uticaj, ali i pritisak u našoj zemlji, a tek Arapsko proleće, Irag, Avganistan ranije Vijetnam. Sada kad se desi "ogledalo" vidi on mi se meša? Ameri, mi Vas volimo, jer moramo. Da li Vi sebe vidite? Da li Vi nekog volite, ili su interesi Vaših vladara u senci veći od ljudske rase? Predlažem da svi ljudi na ovoj maloj planeti imaju pravo da glasaju na američkim predsedničkim izborima. I nisam siguran da će takav sistem glasanje ispraviti neravnotežu uticaja Amerika i njihove politike u zonama van njihovih interesa.