Путин позвао ФСБ да заштити информације о новом оружју

Неке земље су већ развиле специјалне центре за извођење сајбер-напада и развијају стратегије превентивне употребе сајбер-средстава, упозорио је руски председник Владимир Путин на састанку у седишту ФСБ-а.

Активности страних обавештајних служби у Русији нису смањене и да Федерална служба безбедности мора да заштити информације о најновијим системима оружја, поручио је Владимир Путин, који је недавно изјавио да је руско хиперсонично оружје oбесмислило напоре других земаља.

"Ваша мисија је да делујете ефикасно, поуздано и обратите нарочиту пажњу на заштиту информација о нашим најновијим оружаним системима, новим војним и индустријским технологијама, као и иновативном научном истраживању које нашој нацији дају конкурентну предност", рекао је Путин на састанку ФСБ-а.

Путин је рекао и да Русија мора да се заштити од сајбер претњи као и да осигура безбедан развој пете генерације комуникационих технологија и сателитских комуникација, преноси Тас.

"Неке земље развиле специјалне центре за сајбер-нападе"

Према његовим речима, неке земље су већ развиле специјалне центре за извођење сајбер-напада и развијају стратегије превентивне употребе сајбер-средстава.

"С обзиром на брз развој дигиталне технологије, моћ таквог информатичког оружја само ће порасти. Треба не само то да узмемо у обзир, већ и да обављамо своје дужности да унапред заштитимо интересе Русије", рекао је Путин.

Такође је позвао ФСБ да се бори против подстицања насиља и национализма и верске мржње.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(петак, 21. феб 2020, 08:52) - anonymous [нерегистровани]

Informacije i obavestenja

Obavestenja cime raspolazem je upozorenje da ne cackaju sukob. Informacije su podaci na koji nacin je doslo do realizacije. Naprimer. USA kupuje raketne motore RD181 za njihove rakete Atlas. Znaju da rade po principu zatvorenog sistema i verovatno su jedan rasturili da saznaju kako je konstruisan. Ali ne znaju tehnologiju proizvodnje kompozitnih materijala koji izdrzavaju tako visoke temperature. Znaci informaciju sta imas nije tesko dobiti nego kako ta stvar funkcionise.

(четвртак, 20. феб 2020, 22:56) - anonymous [нерегистровани]

Ovi komnetatori, neka

pojasne sta je to Putin izdao ili obelodanio?

(четвртак, 20. феб 2020, 18:22) - anonymous [нерегистровани]

Komedija.

Rusi su se hvalili godinama da im sankcije ništa ne mogu, a onda iznenada smena kompletne Medvejeve vlade, zbog ekonomske situacije u zemlji!?!?!
A evo sad ovakva vest?
Hvali se putin najnovijim naoružanjem, prikazuje ga javno na vojnim vežbama, tesrira ga u Siriji svakodnevno...
A onda naređuje FSB da čuva tajnu???
Que???

(четвртак, 20. феб 2020, 15:43) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

On je prvi odao tajnu

Da su Amerikanci razvili takvo oruzje vec bi se vodila bitka pod Moskvom. Napali bi bez upozorenja. Zar nista nije naucio? Napoleon, Hitler... Samo glupi Sloveni krvare, poteraju Napoleona do Pariza i Hitlera do Berlina i onda ih puste da se povrate i opet prete. Meni to nije jasno. Mislim da propusta istorijsku priliku da okonca sa fasizmom jednom za uvek.

(четвртак, 20. феб 2020, 15:12) - anonymous [нерегистровани]

Politicari

Pa sam Putin je najvise otkrio.

(четвртак, 20. феб 2020, 15:04) - anonymous [нерегистровани]

E sad mi je lakse!

Hvala na ovoj veoma korisnoj informaciji.