Профил нападача из Немачке – банкар теоретичар завере

Четрдесеттрогодишњи Тобијас Р. осумњичен је да је синоћ убио девет људи у немачком граду Ханау, потом своју мајку, а на крају и себе. Немачки медији преносе да је реч о банкару ултра-десничару и теоретичару завере.

Осумњичени за нападе у наргила-баровима у Немачкој Тобијас Р. објавио је на Јутјубу видео-снимак у ком износи своје ултра-десничарске ставове.

Према наводима немачких медија, то је својеврсни 82-секундни манифест убице, који је пре напада оставио и опроштајно писмо.

У видеу објављеном на Јутјубу види се, како пише Франкфуртер алгемајне цајтунг, 40-годишњи мушкарац у белој кошуљи, који изгледа као обичан канцеларијски радник.

Видео је снимљен у приватном стану. 

"Ово је моја лична порука свим Американцима", каже мушкарац на почетку снимања. Даље наводи да је "Америка под контролом невидљивих тајних друштава која би могла да контролишу умове других и одржавају систем модерног ропства".

"У Америци постоје тајне, подземне војне базе у којима се муче и убијају мала деца, а у неким се случајевима обожава и сам ђаво", поручује мушкарац у видеу.

Дужност свих Американаца је, каже, да пронађу базу и зауставе ноћну мору.

Видео завршава речима: "Борите се сада".

Биографија Тобијаса Р. 

У опису видео-снимка налази се линк ка веб адреси, регистрованој под немачким доменом. Адреса је сада офлајн, али је била активна до јутрос.

Како пише ФАЗ, у менију "О мени", у којој је објашњено ко стоји иза странице, наведено је пуно име и презиме мушкарца рођеног у Ханауу 1977, где је одрастао и ишао у школу.

По завршетку средње школе, образовао се за банкара у Франкфурту.

Немачко федерално тужилаштво напад у Хануу третира као акт домаћег тероризм.

Верује се да су жртве турске националности.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. феб 2020, 13:46) - anonymous [нерегистровани]

Nemacka je gigant

Nemacka je gigant, za nase pojmove i nasa znanja neshvatljivo jaki gigant. Koliko god pokusavali da to razumemo sve cemo dalje od toga biti. Citava Evropa, Turska, Bliski istok, Indokina, Juzna i Centralna Amerika, Afrika su pohrlile za Nemackom rade u njoj kasiraju socijalne usluge i ponovo joj fali oko dva i po miliona radnika. Bez stranaca Nemacka je propala. Tako kad se gleda Nemacka privreda i Nemacka kao drzava.
S druge strane Nemci su kroz tu najezdu stranaca ugrozeni, osiromaseni. Mislim na narod Nemacke, tj.Nemce. Sve sto su oni stvorili, sada im koriste stranci, preuzimaju vlast nad tim i po tradiciji i kulturi koju sa sobom donose upropascuju to. Stanci su takode jeftinija radna snaga te nemci teze dolaze do posla (npr. vozac kamiona: oko 1600 € stranac, a najmanje 2800€ nemac). Drugo, prosecan radnik ima manju platu, nego izbeglica koji ima dvoje i vise dece a ne radi nista. Otuda veliki gnev Nemaca. Za ista su oni stranci u svojoj drzavi

(четвртак, 20. феб 2020, 13:37) - anonymous [нерегистровани]

Tema za ... duboko ... razmišljanje.

Postupak ubice Tobijasa najoštrije osuđujem ali je njegovo pismo - za duboko razmišljanje.
Autoru komentara pod naslovom "Komentar" poručio bih sledeće:
Tačno je da mnogi odlaze u Nemačku ali ne svi! To što je u Nemačkoj bolje nego u većini zemalja iz kojih dolazi imigracija uopšte ne znači da je u Nemačkoj dobro. U celini gledano Nemačka je značajno nazadovala u zadnjih 40 godina, a i dalje nazaduje. Ali to uošte ne interesuje one koji tek dolaze.
Nepobitna činjenica je da muslimanski fundamentalisti u hrišćanskim sredinama ubijaju nedužne i nemoćne sasvim marginalne građane, koji nemju nikakvog uticaja na ništa, a takođe i vojska hrišćanskih zemalja Zapada ubija nedužno i nemoćno muslimansko stanovništvo ne izazivajući nikakvu štetu lokalnim fundamentalističko-terorističkim bandama i organizacijama. To je veoma simptomatično.
Očigledno da ovom planetom vladaju dobro koordinirane snage u dubokoj senci, snage koje imaju neopisivu finansijsku, tehničku i svaku drugu moć. Očigledno je da za njih ne važi ništa od pravnih i moralnih zakona običnih smrtnika.
Po mom dubokom ubeđenju, to je veoma opasna situacija, koja vema nalikuje predvečerju pojave nacizma u Evropi, a čiji su koreni - i tada - bili u SAD.

(четвртак, 20. феб 2020, 12:38) - Паметњаковић [нерегистровани]

Ово је одличан пример.

Људе је јако лако преварити. Довољно је да се каже како се добро живи у некој земљи, да то пише у неком чланку на Интернету или да се каже у плаћеном термину на телевизији, и то је све што је потребно да људи поверују. Ако то није манипулација масама, ја не знам шта је. Ја као неко ко мисли мозгом нисам подложан таквој манипулацији, али очигледно већина јесте.

(четвртак, 20. феб 2020, 12:23) - Воронцов [нерегистровани]

Теорије су једно, а реалност друго

По теоријама о мултиетничким, мултикултурним друштвима све је у најбољем реду. Да, све би то било тако само када би људи у реалности били другачији него што стварно јесу то јест када би одговарали теоријским замислима , а не реалности. Чим је више народа , више култура у неком друштво мада то објективно не би требало да неком смета у реалности је другачије. Увек ће се наћи људи који ће за све проблеме оптужити припаднике неког другог народа, религије, културе, а за своје сународнике наћиће оправдање. Када почне нетрпељивост која крене од појединаца онда се то множи великом прогресијом и доводи до великих проблема и сукоба у таквим друштвима.

(четвртак, 20. феб 2020, 12:11) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Ko kaze da se u Nemackoj zivi loše prica neistinu zato što da je stvarno tako ne bi toliki ljudi tamo odlazili.