Путин објаснио зашто је баш Мишустина изабрао за премијера

Руски председник Владимир Путин изјавио је да, када је размишљао о кандидатима за новог премијера Русије, Михаил Мишустин није био на листи, већ да су у игри била друга три или чак четири кандидата.

Као разлоге због којих се одлучио да Михаила Мишустина предложи за премијера Русије, Владимир Путин је навео личне особине и професионалне вештине, али и резултате које је постигао док је обављао дужност шефа Савезне пореске службе.

"Нико сем мене није споменуо Мишустина", рекао је Путин у интервјуу за Тас.

Руски председник је за Мишустина рекао да је "практичан човек који веома добро разуме шта треба да се уради и који зна како то да уради".

Путин је у интервјуу открио и да је унапред обавестио претходног премијера Дмитрија Медведева о оставци владе.

"Уживали смо у врло искреним, колегијалним, пријатељским односима са Дмитријем Анатолиевичем дуги низ година. Немамо никакве тајне једни од других. Тако да смо с њим разговарали о овом питању. Раније смо разговарали о томе и он је знао шта се догађа", рекао је Путин.

Зашто је дошло до реконструкције владе 

Одбацио је спекулације да смена владе изгледа као специјална операција и рекао да је до реконструкције владе дошло брзо јер "Русија није Белгија да може да буде целу годину без владе".

Говорећи о новој влади, Путин је рекао да су сви њени чланови компетентни, добро информисани и да знају да раде свој посао.

Како је рекао, многи од њих су радили на националним пројектима раније и потпуно су упућени у њих.

Приликом формирања новог кабинета, послушао је савете премијера Мишустина и додао да приликом њиховог избора није водио рачуна о популарности кандидата.

"Критеријум су биле њихове професионалне квалификације. Уважавао сам мишљење Мишустина. Када сам у вези неких кандидата имао сумње, али Мишустин би ми доказао да је та особа најбоља за тај посао. Сложио сам се са њим јер на крају крајева, он формира свој тим", рекао је Путин.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. феб 2020, 19:17) - anonymous [нерегистровани]

Trump i Putin su isto....

Samo što je Putin godinama krio koju katastrofu koju mu prave sankcije, a Trump javno smenjivao one koji mu prigovaraju. Čak i pre ukrajnske afere...

(четвртак, 20. феб 2020, 14:00) - anonymous [нерегистровани]

Odgovor

Pa sta si ti hteo prijatelju kad Tramp menja i postavlja koga hoce onda je to demokratski a kada Putin postavi nekog koga on hoce onda je autokratski?Vidi molim te, a gde si ti to naucio?

(четвртак, 20. феб 2020, 12:40) - Воронцов [нерегистровани]

Све је чињено да углед Медведева порасте код народа

Али то се није догодило. Ако нечији углед код народа не расте какав се онда закључак може извести ? Једноставно да народ није био баш задовољан са његовим послом. У таквој ситуацији шта друго урадит него пронаћи замену , са личности за коју очекујете да ће оправдати ваше поверење. Време ће показати шта ће и како радити нови председник владе и хпће ли стећи углед код народа.Дакле прво рад па онда ће се судити о раду те личности.

(четвртак, 20. феб 2020, 12:31) - anonymous [нерегистровани]

Niko se mene???

Sta to znači? Od četiri kandidata, Putin spomenuo ovog i svi prihvatili bez imalo rasprave??? Ostala tri kao dekor demokratiji???
Strašno.

(четвртак, 20. феб 2020, 12:11) - anonymous [нерегистровани]

@ vezarenje i nepotizam

Ja duboko verujem da ce Putin sledeci put tebe da pita za savet koga ce da predlozi za mandatara uzevsi u obzir tvoje kvalifikacije da ti je naslov latinica a tekst cirilica :)

(четвртак, 20. феб 2020, 12:04) - anonymous [нерегистровани]

prava demokratija

gde ces drugo naci ovakvu demokratiju sem u Rusiji. Predsednik imenjuje svog drugara na mesto premijera. Prava indikacija da on hoce da stvori uslove dozivotne licne vladavine bez konkurencije. Ne mari za nikoga iz opozicije. Opozicija totalno ugusena

(четвртак, 20. феб 2020, 11:40) - anonymous [нерегистровани]

Vezarenje i nepotizam

"Нико сем мене није споменуо Мишустина", рекао је Путин у интервјуу за Тас.