Читај ми!

Патријарх Кирил честитао Николићу

Честитам на избору за председника Србије, навео патријарх московски и целе Русије Кирил у честитци Томиславу Николићу. Резултат гласања био је доказ високог степена поверења народа, истакао Кирил.

Патријарх московски и целе Русије Кирил честитао је Томиславу Николићу избор за председника Србије, саопштено је на сајту Московске патријаршије.

"Примите моје топле честитке на избору за председника Србије. Резултат гласања био је доказ високог степена поверења народа", наведено је у честитки.

Патријарх Кирил је такође навео да је прошлост, садашњост и будућност српског народа неодвојива од православља које вековима одређује културни и духовни идентитет и представља основу за формирање државности.

"Руска црква традиционално посвећује велику пажњу односима са Србијом на различитим пољима. Наши народи деле заједничку веру, заједничке вредности и заједничку историју. Увек се искрено радујемо успесима наше српске браће и сестара и саосећамо са њиховим тешкоћама", поручио је патријарх Кирил.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(петак, 01. јун 2012, 08:03) - anonymous [нерегистровани]

Istina

Ruski patrijarh je u par recenica sve rekao.Doh je njih bice i nas. Dusan

(четвртак, 31. мај 2012, 06:37) - Михаил [нерегистровани]

Братья!

Братья, мы с вами!

(понедељак, 28. мај 2012, 23:22) - Miro Markovic [нерегистровани]

Neka zivi pravoslavna Rusija zauvek!

Nasi koreni su slovenski. Nasa vera je pravoslavna. Po korenima, nasi jezici su veoma slicni. Prostor koji delimo je istocno-evropski. Od toga ne mozemo da pobegnemo vec samo mozemo da negujemo i cuvamo u srcu i dusi. Srecno svima na izboru. Ono sto narod izabere, mora da pustuju pa cak i oni sto se sa tim ne slazu.

(недеља, 27. мај 2012, 20:24) - anonymous [нерегистровани]

Politika i vjera ne idu zajedno

Zar crkva i drzava nisu odavno otisle svaka svojim putem?

(недеља, 27. мај 2012, 18:49) - anonymous [нерегистровани]

Hvala

Zahvaljujem se ruskom patrijarhu i želim mu sve najlepše.

(недеља, 27. мај 2012, 17:44) - Z [нерегистровани]

Pogled u Rusiju

Mi Srbi nemamo sta da gledamo naokolo, zna se nasi pogledi svi prema Rusiji, sa Rusijom sanse za nas opstanak kao naroda su nam odrzive, bez nje ne smem ni da pomislim.