Читај ми!

Љајић: Продужени преговори о влади

Преговори о формирању владе могу сe одужити због нових околности након победе Томислава Николића на председничким изборима, изјавио Расим Љајић.

Председник Социјалдемократске партије Србије (СДПС) Расим Љајић оценио је да се преговори о формирању владе сада могу одужити због нових околности после победе Томислава Николића на председнички изборима.

"Сада предстоји период преговора о формирању владе. Сигурно је да ће ти разговори трајати дуже него што је било предвиђено", рекао је Љајић.

"Кола су се сломила на ономе ко је најмање крив, ко је највише радио и обављао свој посао најбоље што је могао у датим околностима", сматра Љајић, чија странка је на изборима наступила у колицији на чијем челу је Тадићева Демократска странка.

Љајић је навео да је СДПС обавио свој део посла, пошто је у Санџаку и Новом Пазару добио већинску подршку, од чак 85 одсто гласова, а на биралишта је изашло више гласача него у првом кругу.

Љајић, који је још увек министар рада и социјалне политике, сматра да је победа Николића изненађење, с обзиром на то да је Тадић у првом кругу имао бар минималну предност, а у другом кругу добио подршку већине странака, преноси Бета.

"Подршка странака је очигледно била вербална и није успела да се материјализује", сматра Љајић, додајући да је управо та подршка створила атмосферу да Тадић сигурно побеђује и многе гласаче задржала код куће.

На резултате избора утицао је и став многих аналитичара и интелектуалаца да треба гласати "белим листићима", а такву кампању оценио је "својеврсним експериментом са државом", сматра Љајић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. мај 2012, 18:08) - anonymous [нерегистровани]

xxx

Ma dobro ste vi vladali nego smo mi gladni!

(понедељак, 21. мај 2012, 15:06) - anonymous [нерегистровани]

Moze

Sada moze da bude malo bolje ali i mnogo gore. Dolaze dugovi za naplatu, buzdet je u deficitu, nema posla, ceo svet je u krizi......Vreme ce pokazati sta ce od ovog sve da ispadne. Jedino sto tog vremena nema mnogo.

(понедељак, 21. мај 2012, 14:49) - anonymous [нерегистровани]

bas me zanima

ko ce vladu da skroji, i koliko ce nas to kostati u narednih 4-5 godina. Raduje me samo sto cemo posle dugih 8 godina imati prvi put mogucnost da ocenimo Tadicev rad do sada i Nikolicev u narednih 5 godina.

(понедељак, 21. мај 2012, 14:46) - anonymous [нерегистровани]

trazite razloge u vasoj politici

proslih deset godina, i propustenih sansi za bolji zivot cele Srbije. Fakt je, da je gradjanima izgleda svejedno ko je predsednik, ili ko ce biti premijer. Poverenje u politiku je poljuljano jer su rezultati katastrofalni, a obecanja bezobrazno nerealna.