Читај ми!

Ухапшени осумњичени за напад на кинеског радника на планини Старици

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције и полиције у Мајданпеку, ухапсили су Н. М. и Н. Д. из тог града, због постојања сумње да су извршили кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

Полиција ће против Г. Ј. који је на издржавању затворске казне за исто кривично дело поднети кривичну пријаву, наведено је у саопштењу полиције.

Они се сумњиче да су 24. септембра, око 23.30 сати, са В. Б, И. Ђ. и М. С. који су раније ухапшени, маскирани ушли у "Доњи део гребена" на планини Старици и физички напали кинеског радника који је управљао радном машином кинеске фирме "Jinshan construction", а затим каменицама гађали машину и на њој изазвали пожар.

Иначе, Г. Ј. је био на слободном викенду, а потом се вратио на одслужење затворске казне.

Кинески радник лакше је повређен, а причињена материјална штета на радној машини процењује се на око 150.000 америчких долара.

Полиција у Мајданпеку интензивно трага за осталим учесницима овог догађаја.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Неготину, Н. М. и Н. Д. је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу, наведено је у саопштењу Полицијске управе у Бору.