Виши суд одбио да одреди притвор осумњиченом за нереде испред Скупштине

Виши суд у Београду одбио је да одреди притвор према Д. К, једном од двојице осумњичених за насиље и нереде испред Скупштине Србије 6. јула, док је другом осумуњиченом Т. В. одредио притвор до 30 дана.

Д. К. се терети за кривично дело насилничко понашање на јавном скупу.

"Судија за претходни поступак је одбио предлог за одређивање притвора Д. К. с обзиром да из списа предмета које је Више јавно тужилаштво доставило суду не постоји довољно доказа који би поткрепили постојање основане сумње да је он извршио кривично дело које му се наредбом о спроводењу истраге ставља на терет", прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Татјана Тешић. 

"Према осумњиценом Т. В судија за претходни поступак је решењем одредио притвор до 30 дана због постојања особитих околности које указују да би пуштањем на слободу могао ометати поступак утицањем на сведоке, као и да би у кратком временском периоду могао поновити кривично дело", навела је Тешићева.

Т. В се терети да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и кривично дело изазивање опште опасности.

На ове одлуке суда тужилаштво, окривљени и браниоци имају право да уложе жалбу кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

Осумњичени су јуче поподне саслушани у Вишем јавном тужилаштву где су изнели своје одбране.