Продужен притвор двојици оптужених за умешаност у убиство Оливера Ивановића

Специјални суд у Приштини донео је одлуку да Марку Рошићу и Недељку Спасојевићу, којима се на терет ставља умешаност у убиство Оливера Ивановића, продужи притвор за још два месеца.

Махмут Хаљими, адвокат Марка Рошића, изјавио је за Косово Онлајн да је и ово решење о продужењу притвора, као и сва претходна, донето без ваљаних доказа и додао да је зато уложио жалбу.

"Поновио сам да цедуљица која је наводно нађена код покојног Оливера Ивановића, са регистарским бројем Рошићевих кола, није валидан доказ, јер је брат Оливера Ивановића рекао да то није Оливеров рукопис. Није оправдана сумња ни да би мој клијент могао да утиче на сведоке, јер га у списима који су откуцани на више од 12.000 страна ни један сведок не спомиње", рекао је Хаљими.

Хаљими наглашава да одлука о продужењу притвора Рошићу није достављена на његовом матерњем језику чиме је прекршен Устав, Закон о кривичном поступку и Конвенција о људским правима.

На припремном рочишту које је у Приштини одржано 11. фебруара, адвокат је предложио да се Рошић пусти да се брани са слободе уз кауцију од 15.000 евра коју би уплатила Рошићева породица.

Тај предлог је, по речима Хаљимија, одбијен уз констатацију да је понуђени износ недовољан.

Марко Рошић и Недељко Спасојевић су ухапшени 23. новембра 2018. године у Северној Митровици и налазе са на оптужници са још четворо Срба осумњичених за умешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића.

Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред просторија своје странке у Северној Митровици, а починиоци и налогодавци тог убиства још нису откривени и ухапшени.

број коментара 0 Пошаљи коментар