Читај ми!

Ни мање снега ни више штете, када ће села код Куршумлије добити струју

Већ десетак дана без струје је 20 села куршумлијске и прокупачке општине. Екипе су свакодневно на терену и раде на отклањању кварова.

Седамсто домаћинстава у топличком крају већ више од 10 дана нема струју. Најтежа ситуација је на Радан планини где мештани кажу да не памте зиму са мање снега а са више штете.

Јаков Ковачевић из села Власова каже да су поломљена стабла шљиве, крушке и јабуке и додаје да је остао без електричне енергије.

"Екипе су сад почеле да долазе, раде, али не знамо још тачно кад ће да доћи струја. Пустили су је мало па је опет нестала", наводи Милија Бабић из истог села.

Милета Барац из село Мале Власе истиче да је морао да баци храну из замрзивача, истичући да за својих 50 година не памти веће невреме.

У локалној самоуправи кажу да су ангажовали све расположиве капацитете али да је ситуација на терену врло тешка.

Градски већник Миладин Радоичић истиче да су све укључене и екипе Дома здравља су такође биле прикључене.

"Обављени су превентивни здравствени прегледи људи који су били одсечени, достављана им је помоћ, тако да је ситуација поприлочно боља него што је била", наглашава Радоичић.

Како је додао, тек сад следе озбиљније рашчишћавање путева. Очекује да се у наредна два месеца све врати у првобитно стање.

Када ће мештани у двадесетак села добити струју у многоме ће зависити и од временских прилика.