Школовање завршила 44. класа Војне гимназије

Свечаност поводом завршетка школовања ученика 44. класе Војне гимназије одржана је у тој војнообразовној установи, саопштило је Министарство одбране. Међу 86 ученика 44. класе као најбољи су се истакли Наталија Илић, Никола Васић и Сара Николић.

Свечаности присуствовао је начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић, који је ученицима честитао завршетак школовања и пожелео им много успеха на њиховом путу до првог официрског чина.

Начелник Војне гимназије капетан фрегате Мирослав Ћитић истакао је да су период у којем је школована 44. класа обележила значајна инвестициона улагања у боље услове интернатског живота и рада.

"Подигнут је углед и значај школе, о чему говоре бројне посете председника Републике и врховног команданта Војске Србије, председнице Владе Србије и министра одбране. У текућој школској години, матуранти су школовање завршили кроз учење на даљину због пошасти која је задесила читав свет", рекао је капетан Ћитић.

Поручио је ђацима да буду свесни и одговорни, зато што их "херојска дела наших предака обавезују на то".

"Запамтите да су сви уградили свој труд да постанете добри људи. Кадри сте и образовани да се носите с будућим животним искушењима", поручио је начелник Војне гимназије.

Међу 86 ученика 44. класе као најбољи су се истакли Наталија Илић, Никола Васић и Сара Николић.

Најбоља у класи Наталија Илић истакла је да свако има свој пут "и да у зависности од својих снова, жеља и тежњи бира смер којим ће ићи".

"Пре четири године преда мном је стајала једна велика одлука чије величине, из садашње перспективе, нисам била свесна. Дошла сам у другачији систем у којем нисам знала како ствари функционишу и колико се он разликује од моје свакодневице и од онога што сам до тада познавала. Чини ми се да смо за ове четири године заиста одрасли, изградили себе у неке нове, другачије младе људе и да већ сада свако од нас има представу о правим вредностима и врлинама које треба да поседује", рекла је Илићева.

Присутнима су се обратили и начелник 44. класе капетан 1. класе Бранислав Николић и професорка Горица Ђаковић-Дорошки, у име разредних старешина, који су ђацима и будућим кадетима пожелели много среће и успеха у даљем школовању.

Начелник Војне академије генерал Зрнић уручио је најбољој ученици Наталији Илић ручни сат са посветом, док јој је представник Фонда "Потпоручник Борко Никитовић" Небојша Никитовић уручио награду која се традиционално додељује од 1993. године.

На свечаности, којој су присуствовали и професори и старешине матураната, начелник Војне гимназије капетан фрегате Ћитић уручио је Захвалницу представнику Фонда "Потпоручник Борко Никитовић".