Град помаже Ањи која је у пожару изгубила све

Заменик градоначелника Горан Весић најавио је да ће Град Београд помоћи и организовати реновирање стана Ањи Стојановић, која је у суботњем пожару на Новом Београду изгубила све, дом, родитеље и брата.

Горан Весић је рекао да је све у Скупштини града потресла та вест, јер је у питању један од већих пожара који се догодио у престоници.

Он је подсетио да су на друштевним мрежама организоване акције за помоћ Ањи, те да су у Граду размишљали на који начин да помогну.

"Обавио сам разговоре са неколико компанија, које сарађују са нама и које су обећале да ће јој дати помоћ која је јој неопходна. 'Миленијум тим' је преузео на себе реновирање стана, Еуросалон ће обезбедити намештај и Техноманија уређаје", рекао је Весић за Танјуг.

Како је истакао, то најмање што може да се учини како би се Ањи ублажио бол.

Када неко изгуби било ког члана породице, никаква помоћ не може да надокнади то што се догодило, каже Весић и поручује да у овом времену треба сви да будемо солидарни.

"Осим материјалне помоћи, Ањи стојимо на располагању евентуално за запослење у некој од ових компанија или у Скупштини града Београда. Све, како би макар мало ублажили трагедију која јој се догодила", додаје Весић.

У пожару, који се догодио у суботу рано ујутру у Булевару Милутина Миланковића, уништено је и неколико других станова, а Весић каже да ће бити организована помоћ да се и они реновирају.

Он је додао да станари након пожара, 24 сата нису имали грејање, струју ни воду, али је Град решио те проблеме.

"У ово време када је заиста све тешко, јер се боримо са вирусом корона, ако ништа друго, показујемо да имамо више солидарности", рекао је заменик градоначелника.