Прича о самохраној мајци из Чачка подигла све на ноге, стиже и помоћ

После приче о самохраној мајци Невени Шипетић из Чачка, која се тешко сналази за храну, одећу и огрев, емитованој на нашем програму, на позив министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића одмах се ангажовала локална самоуправа, јавили су се хумани људи, а породицу је данас посетио и министар са сарадницима.

У изнајмљеном стану са троје деце једва саставља крај са крајем. Ова самохрана мајка једину помоћ у храни и одећи добија од чачанског Кола српских сестара.

"За садa ми је најпотребније само да имају деца хране, пошто у томе слабо се снабдевамо и да ја почнем да радим", каже Невена Шипетић, самохрана мајка из Чачка.

Прича о Невени Шипетић покренула је све. На њену адресу већ је стигао огрев, а сутра ће ићи на разговор за посао.

"Град Чачак има и буџетску резерву коју користи за овакве случајеве и дрва за огрев и све оно што је неопходно, наравно новчана средства да се сви наши суграђани збрину на адекватан начин", истиче Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

У Чачку се за социјалну заштиту годишње издваја 345 милиона динара. Иако се у протекле три године више од три стотине породица јавило за помоћ, многи још нису у систему социјалне заштите. Пример Невене Шипетић повод је за реаговање ресорног министарства на територији целе Србије.

"Ја као министар послаћу један задатак директорима центара за социјални рад и општинама: да изађу, да обиђу терен и да направимо да видимо да ли постоје неке породице које евентуално на неки сличан начин имају проблем као што има и ова породица и да пробамо да реагујемо као држава", наводи Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Министар Ђорђевић је у Чачку посетио и установу за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју "Зрачак" и Народни музеј, који ће сада бити приступачан и особама са инвалидитетом.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 21. јан 2020, 15:49) - anonymous [нерегистровани]

Tek će ići na razgovor za posao

Ma direktno joj dajte posao.

(уторак, 21. јан 2020, 15:36) - svetlana [нерегистровани]

uputstvo

pa gde je bio ministar, valjda je radio svoj posao. Sta misle pojedini da on ako je ministar zna sve sta se desava ?

(уторак, 21. јан 2020, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

samohrana majka

kao prvo ovo nije bio zadatak ministra. Pitanje zasto do sada nije reagovala samouprava grada cacka???

(уторак, 21. јан 2020, 13:26) - anonymous [нерегистровани]

Где сте били до сада, господине министре?

Тек када изађе нека потресна прича у јавност, као што је ова о самохраној мајци, одједном се покрећу надлежне државне институције. Камере, фотографисања, обећања и када се искључе рефлектори - Јово, наново!