Формирана Радна група за системско решавање заштите ваздуха – у њој 27 чланова

Влада Србије је на данашњој седници формирала Радну групу за системско решавање питања заштите ваздуха у Републици Србији и именовала премијерку Ану Брнабић за председницу овог тела.

Задатак Радне групе је да прати, анализира и разматра најважнија питања у области заштите ваздуха од загађења у Републици Србији, са посебним освртом на системске проблеме, наведено је у саопштењу Владе. 

Наводи се и да ће Радна група давати анализе стања и предлоге мера за системско решавање уочених проблема и усклађивање ставова надлежних државних органа и других организација и институција које се баве питањем заштите ваздуха од загађења.

Истиче се да ће радна група координирати радом свих државних и других надлежних органа и институција, и предлагати и анализирати ефекте мера које надлежна тела спроводе ради заштите и унапређења квалитета ваздуха.

Радну групу чини 27 чланова – ресорни министри Горан Триван, Златибор Лончар и Александар Антић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, директор полиције Владимир Ребић, директорка Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" прим. др Верица Јовановић, директорка Градског завода за јавно здравље Београд проф. др Душанка Матијевић, директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић и представници других релевантних институција. 

Формирање радне групе најавио је министар Горан Триван, истичући да ће она бити формирана зарад практичних потеза.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(субота, 18. јан 2020, 00:53) - anonymous [нерегистровани]

Saznati

Nema sta, sve ekolozi, klimatolozi, vrsni naucni radnici i strucnjaci...svasta cemo od njih saznati...

(субота, 18. јан 2020, 00:14) - anonymous [нерегистровани]

Fina prasina

Treba razmisljati i o drugim zagadjivacima kao npr pilane,postrojenja za preradu metala , otpada... da se trazi orosavanje ili filtracija fine prasine....

(петак, 17. јан 2020, 22:52) - anonymous [нерегистровани]

Kotlovi na mazut

Prvo da se uklone iz toplana kotlovi na mazut i da ostanu samo kotlovi na gas.

(петак, 17. јан 2020, 22:50) - anonymous [нерегистровани]

To smo mi

Sve navrat-nanos.

(петак, 17. јан 2020, 21:08) - anonymous [нерегистровани]

No-Burn Day

Da se uvede makar par sati dnevno zabrana loženja ( No-Burn Day ). Ako ja mogu da čekam jeftinu struju u 23h mogu li ložači da lože samo poslepodne?

(петак, 17. јан 2020, 19:21) - Smederevac [нерегистровани]

Svaka čast

Sve ovo su trebali da rade placene osobe koje su u drzavnom vrhu a ne da se formira jos jedna grupa i to da ide o trosku gradjana....

(петак, 17. јан 2020, 17:47) - Furioso [нерегистровани]

spisak

Ja bih tražio da se javno objavi konkretan spisak na šta su se tačno potrošile pare koje su bile namenjene ekologiji.

(петак, 17. јан 2020, 17:15) - slavica [нерегистровани]

ostavka

Ostavka za većinu sa spiska. Ne zato što su direktno odgovorni, već zato što do sada ništa nisu preduzimali i što se bahato odnose prema građanima. Šta je sa parama od uplaćenih eko taksi:?