РТС Планета – одговор на потребе савремене публике

У години када РТС обележава 60 година постојања, поклањамо вам и РТС Планету, односно ОТТ платформу која ће вам, и на интернету омогућити да гледате све програме уживо или одложено. На тој платформи свима је доступан и архив Телевизије и Радио Београда. Уз 11 тематских канала и радијске програме, РТС Планета трентно нуди више од 4.600 емисија и музичка издања ПГП РТС-а.

На један клик постаје доступно 60 година телевизијског али и 95 година радијског програма. Емисије, филмови који су обележили епоху али и аудио-записи историјских догађаја, попут говора краља Петра Другог у Лондону 1941. или обраћања Иве Андрића током доделе Нобелове награде већ су део РТС Планете.

На ту платформу, раме уз раме са сведочанствима о нашем времену, уносе се и садржаји снимљени од оснивања наше куће.

"РТС Планета је будућност гледања телевизије и слушања радија и као и сви велики јавни медијски сервиси који имају богате програмске архиве, ми настојимо да то програмско благо које је не само национално већ и европско културно благо, на овај начин учинимо доступним свим интернет корисницима широм света", каже Тања Ћитић из Сектора РТС-а за развој и нове послове.

РТС Планета доступна је свима на интернету, на рачунарима, таблетима, а однедавно и преко посебне апликације за мобилне телефоне. На свим тим уређајима, осим архива, програма уживо, гледаоци РТС-а могу да враћају програм 72 сата уназад, а имају и додатне техничке могућност.

"Могу истовремено више телевизијских и радијских канала да гледају. У сваком случају мислим да смо одговорили на све потребе савремене гледалачке публике, публике 21. века и наш развој ће ићи заправо у корак са тим потребама, што садржински што у смислу дистрибуције тих садржаја", поручује Тања Ћитић.

Корисницима РТС-а из ризница ПГП-а, између осталог доступна је и прва плоча објављена 1959. године – "Звиждук у осам" али и овогодишња издања. У посебној категорији су приче које дописништво РТС-а снима у 25 градова Србије и које се могу претраживати по имену града или теми.

Остали аутори: Биљана Радуловић
број коментара 15 Пошаљи коментар
(субота, 25. јан 2020, 18:03) - Bmisic [нерегистровани]

Rts planeta

Da li je predvidjena podrska za google cromcast u skorije vreme?

(уторак, 27. авг 2019, 09:06) - Zoran [нерегистровани]

Pohvala

Svaka cast, super radi na telefonu, a proradila je android aplikacija I na smart TV... Kablovski operateri spavate li mirno?

(понедељак, 11. феб 2019, 07:36) - Milorad [нерегистровани]

RTS Planeta na VEWD Platformi

Postovani,
zelim da pitam da li postoji u planu mogucnost preuzimanja RTS Planeta aplikacije za VEWD Platforme?

Srdacno,

(четвртак, 31. јан 2019, 22:48) - Milancina [нерегистровани]

Rts planeta na smart tv-u

Kada i da li ce izaci verzija rts planeta za smart box , konkretno koristim Mi box smart tv i na google store ne postoji aplikacija rts planet.?
Hvala

(среда, 16. јан 2019, 08:57) - anonymous [нерегистровани]

Duboki naklon

Postovanje,

duboki naklon zbog ovako dobre i plemenite ideje.

Pozdrav,
M. Stankovic

(петак, 15. јун 2018, 14:38) - Dušan [нерегистровани]

Konačno....

Poštovani ,
samo želim da Vas pohvalim.
Konačno nešto korisno i iznenađujuće dobro!
Svaka Čast! Vrlo dobro!

Svako dobro i spoštovanjem
D.Jeličić

(понедељак, 07. мај 2018, 10:27) - Љубиша Секулић [нерегистровани]

Како користити могућност гледања филмова уназад на РТС у ?

Регистровао сам се на РТС Планети и не видим како могу да одгледам филм емитован пре две вечери на вашем програму . Молим вас упутите ме на процедуру гледања емитованог материјала у оквиру 72 сата после емитовања . Унапред захвалан .

(понедељак, 19. мар 2018, 22:16) - Toma [нерегистровани]

RTS planeta

Da li će biti aplikacija za Samsung smart televizije?

(петак, 09. мар 2018, 20:01) - Рашо [нерегистровани]

укључење

Потврђена је инсталација на апарату,податци за логовање такође су ми путем е-поште послани, али немогу наћи начин како да се укључим у програм.Поседујем кућни и смарт моб.апарат.Уз леп поздрав желео би и вашу помоћ(упуту)како да се укључим?

(понедељак, 05. мар 2018, 19:44) - Siniša [нерегистровани]

Čestitka

Svaka čast ovo je fenomenalno.