Читај ми!

Дачић: Важан објективан приступ посредника из ЕП

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић поновио је позив свим странкама и посланичким групама које желе да учествују у међустраначком дијалогу да се јаве парламенту и додао да је у тим разговорима важно да постоји објективан приступ европосланика.

Тај дијалог се води под покровитељством Скупштине, а потпомогнут је од Европског парламента, и зато је веома важно да ту постоји објективни приступ и да било који представник или посредник ЕП не исказује своју политичку наклоност било којој политичкој опцији, као што је то био случај у претходном периоду, рекао је Дачић.

Председник Скупштине је истакао да је разговор са Дејвидом Макалистером био прва активност у другој фази дијалога, наводећи да је сада у току припремна фаза, те да ће сви посланици бити обавештени када званично почиње дијалог са странкама.

Дачић је тако одговорио на питање шефа посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђа Милићевића о његовом састанку са председником Спољнополитичког комитета Дејвидом Макалистером и договором о међустраначком дијалогу.

Посланици су завршили део седнице на којој постављају питања, а прва седница пролећног заседања почела је интонирањем државне химне.