Читај ми!

Брнабић: Влада се неће смирити док не истражи убиство Ивановића

У Храму Светог Саве у Београду служен је помен убијеном лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливеру Ивановићу, који је почео тачно у 8.15, симболично у време када је пре три године у Косовској Митровици убијен. Помену присуствовала премијерка Ана Брнабић.

Ана Брнабић је поручила да се Влада Србије неће смирити док се не истражи тај ужасан злочин.

"Ја сам то рекла и прошле године, колико год буде потребно и трајало, ми ћемо даље истраживати, како бисмо нашли починиоце и налогодавце", рекла је Брнабићева новинарима.

Она је додала да су надлежни српски органи учинили све да се истражи тај ужасан злочин и да се нађу све информације.

"Нажалост, као што сви можемо да посведочимо, на сваком кораку наишли смо на ужасне опструкције од свих у Приштини, од тога да наши надлежни органи нису могли да присуствују увиђају, до тога да нисмо могли да добијемо апсолутно ниједну информацију коју смо тражили", додала је премијерка.

Премијерка Брнабић је навела да су постојали покушаји политичких оптужница које су се, како каже, завршиле тиме да је на крају оптужена секретарица.

Према њеној оцени, то говори о озбиљностри истраге у Приштини и њиховим намерама.

"Да је Приштини било у интересу да нађе починиоца и налогодавце, свакако би и данашњи епилог био другачији", поручила је Брнабићева.

Помену је присуствовала и супруга убијеног Ивановића Милена са сином, која је изразила жаљење што се и после три гиодине не знају имена пре свега налогодаваца, а онда и убица лидера ГИ Слобода, демократија, правда.

Она је рекла да верује у истину и правду и да се нада да ће следеће годије "у ово време на истом месту имати неких нових информација".

Помену су присуствовали и директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар Петковић, председник Удружења убијених и киднапованиох са КиМ Симо Спасић и велики број грађана.