Читај ми!

Завршена расправа о избору Повереника за заштиту равноправности

Посланици Скупштине Србије завршили су расправу о избору Повереника за заштиту равноправности. Проглашена је пауза до 16 часова, када ће у парламент доћи чланови Владе Србије да одговарају на питања парламентараца.

Бранкица Јанковић, која је прдложена за функцију повереника, је недавно на Одбору за уставна питања захвалила посланичкој групи Српске напредне странке због тога што ју је препознала као кандидаткињу која може да одговори на захтеве који се стављају пред Повереника.

Kада је реч о будућим приоритетима, додала је да су они диктирани законским овлашћењима и да ће најпре да разматра притужбе које су стигле у периоду од када јој је престао мандат до сада.

Јанковићева је истакла да ће посвећено радити са најосетљивијим групама и дати им подршку у вези са епидемиолошком ситуацијом.

Најавила је сарадњу са свим државним органима и организацијама цивилног друштва.

Јанковићева каже да ће наставити да ради по притужбама, наводећи да је до сада био врло висок степен поступања органа по препорукама Повереника.

Такође, организоваће, каже, округле столове, дебате и дијалоге у које ће укључити све партнере, министарства, медије и друге.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић најавио је да ће гласање о сету пореских и царинских закона, као и о Поверенику за заштиту равноправности, бити по завршетку посланичких питања, односно после 19 сати.