Читај ми!

Вучић припадницима БИА: Имамо само једну отаџбину – Србију, будите увек на њеном бранику

Председник Александар Вучић честитао је свим припадницима Безбедносно-информативнe агенцијe њихов дан. Председник Србије и директор БИА Братислав Гашић положили су венац испред меморијалног зида у знак сећања на погинуле припадника Агенције.

У просторијама Безбедносно-информативне агенције обележена је 121. годишњица оснивања цивилне службе безбедности у Србији и 18. годишњица оснивања Безбедносно-информативне агенције (БИА).

Александар Вучић је на свом Инстаграм налогу објавио слике које су настале током посете Безбедносно-информативној агенцији.

"Са чуварима српске безбедности и сигурности. Честитам свим припадницима БИА њихов дан, са жељом да заувек запамте чињеницу да имамо само једну отаџбину – Србију и да увек буду на њеном бранику", поручио је Вучић у објави на Инстаграму.

Председник Србије и директор БИА Братислав Гашић положили су венац испред меморијалног зида у знак сећања на погинуле припаднике Агенције, након чега је одржан свечани колегијум на којем су се обратили председник Србије и директор БИА, наводи се у саопштењу БИА.

Председник Вучић је истакао је да је Агенција видно напредовала у свом раду и опремљености, као и у постигнутим резултатима у претходном периоду. 

Нагласио је да је неопходно и даље улагати у млад и стручан кадар и развијати техничку опремљеност Агенције. Свим припадницима Агенције поручио је да у обављању свог посла на првом месту треба да имају интерес свих грађана Републике Србије.

Директор БИА честитао је припадницима Агенције њихов дан и истакао да ће руководство Агенције наставити да улаже све своје напоре како би се материјални и статусни положај Агенције, а тиме и њених припадника даље унапређивао.

Каже да је уверен да ће Агенција, као и претходних година успешно извршавати постављене задатке на добробит државе Србије и свих њених грађана који у њој живе.

Поводом Дана Агенције, заслужним припадницима уручене су годишње награде за допринос раду службе и изузетна залагања у раду у претходној години.