Вучевић: СНС и СПС одвојено на изборе

Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије одвојено ће учествовати на предстојећим парламентарним изборима, изјавио је потрпедседник СНС-a Милош Вучевић.

Милош Вучевић је за Танјуг рекао да је то договорено јутрос, на састанку представника две странке.

"Поштујући и уважавајући политички идентитет СНС и СПС и имајући у виду политичку снагу и једне и друге странке, договорено је да и СНС и СПС иду на предстојеће изборе одвојено, односно свака на својој листи, с тим што смо спремни да после избора разговарамо о наставку сарадње, управо по овим питањима о којима смо и разговарали, имајући у виду анализу резултата у претходном мандату", рекао је Вучевић.

Напоменуо је да заједнички наступ није искључен на појединим местима на локалу.

"Осим, можда, у неким општинама, локалним срединама, на општинским изборима, СНС и СПС ће ићи одвојено на предстојеће републичке изборе, односно у две листе", појаснио је он.

На састанку је, истакао је Вучевић, испољена сагласност да је у претходном периоду остварен снажан напредак, пре свега на економском пољу у нашој држави, на оснаживању квалитета и стандарда живота грађана Србије, на заједничким циљевима у очувању суверенитета и слободе у одлучивању, интегритета наше Републике.

"То су поља и циљеви који ће бити доминантни и у наредном периоду. По томе смо апсолутно сагласни и поносни на све оне одлуке које смо доносили по питању финансијске консолидације и економског напретка Републике Србије", рекао је Вучевић.

Он је најавио да СНС током викенда наставља разговоре са другим коалиционим партнерима.

Вучевић је рекао да ће у понедељак бити одржане седнице Председништва и Главног одбора странке, на којима ће се разговарати о свим овим темама и припремама листа СНС за Скупштину Србије, за покрајинску скупштину, за локалне самоуправе.

"Видећете пуно нових људи, све оно што смо причали, на чему смо много радили, посветили се, биће конкретизовано на листи кандидата и за народне, покрајинске посланике, локалне одборнике, много младих лица… Пре свега, један снажан талас младих људи, који улазе на политичку сцену Србије", закључио је Вучевић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 22. феб 2020, 17:48) - anonymous [нерегистровани]

sasvim u redu

Pa, dobro. NIkada ranije ni nisu isli zajedno na parlamentarne izbore. Dogovor je sasvim u redu. Na izbore posebno, a posle izbora nastavak saradnje...

(субота, 22. феб 2020, 15:42) - anonymous [нерегистровани]

Izbori

To su dve razlicite stranke i zato je uvek najbolje izaci samostalno a posle za saradnju ko kako se dogovori..narod prvo da izabere i taj ko bude izabran naravno da ce raditi po sopstvenom ramisljanju i ako napravi neku gresku za 4 godine narod nece glasati za njega i to je cist racun.Nista na silu i udruzivanju pre izbora zarad opstanka.Nece narod pogresiti i zna svako ko koliko radi u Srbiji.

(субота, 22. феб 2020, 12:37) - anonymous [нерегистровани]

Fatalna greska!

Ako idete odvojeno na izbore, imajuci u vidu promene u izbornim pravilima, u problemu cete biti i jedni i drugi!
Uostalom, eto izbora uskoro, pa cete se i sami uveriti !
Ne znam ko je i kako mu je dopusteno da donese takvu odluku. Totalni politicki diletantizam na stetu gradjana i drzave Srbije...

(субота, 22. феб 2020, 12:14) - anonymousostoja [нерегистровани]

Clan SNS

Ocekujem da ce SNS samostalno bez koalicionih partnera da izlazi na izbore. U suprotnom necu da glasam za njih.