Вулин: Ако је Комшићу стало до БиХ, нека поштује Дејтонски споразум

Србија је чувар Дејтонског мировног споразума и њен председник може увек да изнесе став о свему што крши тај споразум, поручио је министар одбране Александар Вулин, реагујући на оптужбе председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића да Александар Вучић "подрива БиХ".

Александар Вулин је рекао да Жељко Комшић, који је оптужио Александра Вучића да "подрива БиХ", не каже шта је проблем у Вучићевом савету српском члану Председништва Милораду Додику да све ради легално.

Вулин додаје да Комшић у позиву на поштовање закона види оно што нико други не може да види – поткопавање БиХ, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

"Ако Комшић поштује устав БиХ, онда нека најпре престане да прича о независном Косову, нека не даје изјаве које није усагласио са друга два члана Председништва БиХ и нека Републику Српску почне да третира као део Дејтонске БиХ а не геноцидну творевину", поручио је Вулин.

Министар је истакао да је Србија чувар Дејтонског споразума и да њен председник може увек да изнесе став о свему што крши тај споразум или што дестабилизује БиХ, а одлука Уставног суда којом се Републици Српској одузима земља и власт, "баш то чини".

"Следећи пут пре него што Комшић и помисли да изговори Вучићево име, нека најпре спреми одговор у коме се каже ко је покушао да га убије у Сребреници, и која су имена налогодавца и извршиоца покушаја убиства Александра Вучића. Док то не изговори, слободно може да ућути", закључио је Вулин.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 18. феб 2020, 20:06) - anonymous [нерегистровани]

Lepo

receno...