Ђурић: Међународна заједница пала на испиту на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да је прослављањем једнострано проглашене независности Косова уз заставу ОВК у скупштини, међународна заједница на КиМ пала на испиту.

Марко Ђурић је навео да је међународна заједница више пута тврдила да жели да процесуира терористе ОВК, али да данас има утисак да они немају намеру да казне одговорне за ратне злочине.

Рекао је да цео свет зна генезу терористичке ОВК и за шта су све одговорни.

"Србија није одустала од њиховог кажњавања. Правосуђе и специјално тужилаштво те људе терети за неке од најстрашнијих злочина и они се налазе на Интерполовој црвеној потерници", рекао је Ђурић новинарима у Београду.

Додао је да треба сви да се запитају како се осећају Срби чији су чланови породица страдали од терористичке ОВК.

"Да ли је то демократија за коју се залаже међународна заједница и такво мултиетнично друштво. Мислим да је то још један од знакова колико је дубоко међународна заједница на КиМ пала на испиту", истакао је Ђурић.

Нове привремене власти у Приштини прославиле су данас, свечаном седницом скупштине 12. годишњицу једностраног проглашења независности Косова, а у парламенту у Приштини била је истакнута застава ОВК.  

Лажна држава Косово – кућа неправде и отимачине 

Ђурић је данас са породицама жртава посетио спомен-собу "Косметске жртве" и навео да су слике убијених заправо лична карта лажне државе засноване на злочину.  

Оценио је да је пре 12 година "на крвавим темељима", на српској земљи, почела да ниче лажна држава Косово коју је назвао кућом неправде, дискриминације, отимачине и прогона српског народа.

Ђурић је подсетио да је 18 земаља повукло признање, а да је Србија спречила улазак Приштине у 12 кључних међународних организација.

"Поручио бих свима који данас у Приштини славе, да разлога за славље нема, већ да треба да се погледају у огледало и да поставе питање могу ли у будућност на крвавим темељима", навео је Ђурић.

Председник Удружења косметских жртава Симо Спасић нагласио је да данас ратни злочинци славе самопроглашену независност Косова, која је настала преко српских жртава.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(понедељак, 17. феб 2020, 23:22) - anonymous [нерегистровани]

A

Srbija ne odustaje od KiM,ni po koju cenu.

(понедељак, 17. феб 2020, 22:11) - anonymous [нерегистровани]

Medjunarodna zajednica!

Davno smo vam pisali, okanite se medjunarodne zajednice, okrenite se sebi i stvarajte sami za svoju drzavu. U toj medjunarodnoj zajenici ima i takovih, koji su mocni, a smrtni neprijatelji Srbije i rade na tome da nas uniste. Na zalost Srbija vec unazad mnogih godina nema vladu koja joj je naklonjena.

(понедељак, 17. феб 2020, 16:38) - Gordana [нерегистровани]

Koridor

Ponovo smo svedoci da međunarodna ćuti na po ko zna koju po redu provokaciju koja dolazi od privremenih kosovskih vlasti.

(понедељак, 17. феб 2020, 16:06) - Драган [нерегистровани]

одвно

НИје то међународна заједница него запад а запад је пао још деведесетих година прошлог века.

(понедељак, 17. феб 2020, 16:04) - anonymous [нерегистровани]

Srpsko pravosudje

ne funkcionise prema ubicama Srba, to je jasno ako prezentuju rezultate svog rada, ali iz nekih razloga ne prezentuju, svi znamo zasto. Inace srpske zrtve najprije zaborave Srbi, sto nam ne sluzi na cast i srpstvo.

(понедељак, 17. феб 2020, 16:01) - anonymous [нерегистровани]

Pokraina

postavlja se pitanje...??
kako moze da dodje do resenje kada za
nas serbe kosovo je terirosticka derzava
i nije priznato polovina derzava sveta, za
albance i one derzava koj su priznali KiM
optuzuju serbiju ukupatorska, genosit itd
onda kako moze da dodje do resenje
izmedju beograda i pristine nema sance ?
jedini kako da odluci zapad i usa, mozda
uz pomoc rusije ? sve ove price istoria se
ponavlja isto bilo 1913 london. izgleda
sada doslo vreme kako da odluci brisel.

(понедељак, 17. феб 2020, 15:36) - milan lala [нерегистровани]

UCK

Gospodine Djuricu nemojte da nazivate Medjunarodnom Zajednicom UCK-mentore . Oni nisu medjunarodna zajednica oni su bogate NATO drzave koje su do skora radile sta su htele na planeti krseci sve medjunarodne norme i prava. Medjunarodna Zajednica su OUN koja ne priznaje UCK - zlocinacku kvazi drzavu . To sto za nas u Srbiji treba da bude vazno jeste to da mi sa njima ne treba da gradimo buducnost to jest da nikad ne budemo clan EU .

(понедељак, 17. феб 2020, 14:50) - Tina [нерегистровани]

problemi

Mnogi se prave da ne razumeju višedecenijske probleme i ne zele da se bave sa njima. Srbija nece odustati od terećenja za zločine ovk.