Тепић: НБС омогућила Тешићу да препродаје оружје у девизама и не плаћа порез

Потпредседница Странке слободе и правде и народна посланица Мариника Тепић тврди да је Народна банка Србије омогућила Слободану Тешићу да тргује оружјем мимо закона.

Мариника Тепић је новинарима у Скупштини Србије показала документ у којем се, како тврди, види да је Народна банка Србије издала дозволу Слободану Тешићу да послује као купац, а не као комисионар робе.

Према тврдњама Тепићеве, НБС је Тешићевој фирми "Партизан тек" омогућила да робу набавља и купује у динарима, а након тога да је за вишеструко већи износ "препродаје у девизама, без обавезе да то пријављује или да на то плаћа порез".

Комисиони уговори између СДПР-а или других фабрика са препродавцима оружја су такви, како је Тепићева рекла, да препродавци имају само право од пет одсто од продаје, а Тешићу је, каже, омогућено да купи робу и плати је у динарима, даље препродаје у девизама и да све остаје њему.

Функционерка ССП-а је, позивајући се на извештаје ДРИ, рекла да Тешићеве фирме у односу на ГИМ, на пример, имају вишеструко веће пословање са фирмама попут "Прве петолетке" из Трстеника, "Слободе" из Чачка и "Првог партизана" из Ужица.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 22. јан 2020, 10:09) - anonymous [нерегистровани]

Dokaz

ko jos ostavlja dokaze o neplacenom porezu?plus to daje njoj na uvid.ko u te bajke moze poverovat?

(среда, 22. јан 2020, 07:48) - Rista [нерегистровани]

Bitno

Pobogu Tepicka malo odmori, nije lako izmisljati...

(уторак, 21. јан 2020, 18:00) - milan lala [нерегистровани]

Po zakonu

Sve u detalje proveriti javnosti prezentovati i ako ima krivice pred sud dovesti odgovorne. A ako nema krivice onda i "uzbunjivaci " da se pred sud dovedu .  

(уторак, 21. јан 2020, 16:39) - anonymous [нерегистровани]

Republika Srpska...

...zasto na ovu "gorucu" temu nema ni jednog komentara..ali zato je bezbroj tekstova iz Davosa...samo da znate,u najvecim svjetskim medijima desavanja u Davosu sazeta su u par minuta i pri kraju...zasto je u Srbiji sve naopako?