Читај ми!

Вучић у Борчи потписао подршку изборној листи СНС-а

Председник Александар Вучић објавио је на Инстаграму снимак, на којем се види како су га дочекале присталице Српске напредне странке у Борчи, где је потписао подршку изборној листи СНС за републичке и градске изборе.

"Не постоје речи које би ово описале. Хвала вам! Заједно можемо све!", написао је Вучић на Инстаграму.

Вучић је подршку листи "Александар Вучић - Заједно можемо све" потписао у канцеларији Општинског одбора СНС Палилула у београдском насељу Борча, где га је велики број грађана дочекао аплаузом.

Вучића је у овом насељу дочекало више стотина грађана, као и присталице његове странке које су, такође, пружиле подршку изборној листи СНС-а.

Вучић је истакао да је дошао код дивних људи који живе у том делу града, да им каж да је уз њих.

"Никада нисте довољно радили, много тога бисте другачије... Да ли се види напредак? Види се. Када сте долазили овде, видите многе ствари, Дом здравља је лепши него у центру града, али много тога још морамо да урадимо, канализацију. Морамо да урадимо Борчу, Овчу, Крњачу... Морамо да помогнемо људима много више с ове стране Дунава", река је Вучић.

Како је рекао, обратиће се грађанима испред просторија странке, и поручити им да је Србија на добром путу, али да још много тога мора да се промени.

"Србија мора да буде независна, самостална земља, да буде војно неутрална. Неки нуде НАТО, решење преко ноћи, тога нема. Хоћемо да чувамо своју земљу, своје небо, морамо да имамо због тога снажну војску. Мора Србија да се развија даље", рекао је Вучић.

На питање да ли ће доћи у Борчу и током кампање, одговорио је: "Него шта".

Додао је да мора да обиђе још три места и да се захвали људима, јер ће за само неколико сати бити прикупљено 30.000 - 50.000 потписа, а листа ће, каже, бити предата сутра после подне.

Пре него што је стигао у Борчу, Вучић се "зауставио" и у Земуну, где су се такође окупиле присталице СНС-а како би потписале подршку изборној листи те странке.

Он се у Земуну накратко обратио грађанима и поручио да ће борба на изборима бити тешка, али да ће СНС победити.

Како је рекао новинарима у Борчи, у Земуну се сусрео са Крајишницима, из насеља Бусије.

Иначе, грађани који желе да потписом подрже листу "Александар Вучић - Заједно можемо све" окупили су се и на Врачару и у Борчи, али и у Лазаревцу, Младеновцу, Обреновцу, Крушевцу и Кучеву....

Потписи за листу СНС-а

Изборну листу Српске напредне странке вечерас су потписом подржале личности из политичког и културног живота, као и потпредседница СНС Ана Брнабић.

Поред Брнабић, подршку листи пружили су и министар Томислав Момировић, директорка Института за онкологију, која је и прва на листи, др Даница Грујичић, глумац Лазар Ристовски, оперска певачица Наташа Тасић Кнежевић, директор Балета Народног позоришта Константин Костјуков, кошаркаш Марко Кешељ, професор Стојан Раденовић...

Они су свој потпис дали у страначком одбору на Врачару, где се и пре 20 сати окупио велики број грађана који су желели да подрже листу СНС.

Брнабић је рекла да је данас велики и важан дан за Србију и демократију. "Ја сам данас најпоноснија на то какви људи су заједно на нашој листи. То су људи који су најбољи у својим професијама не само у Србији већ и ван ње", навела је Брнабић.

Истакла је да то што што се људи који су истакнути у својим професијама налазе на листи СНС довољно говори о постигнутим политичким резултатима.

Брнабић је навела да ће изборна кампања СНС бити позитивна и фокусирана на резултате који су остварени до сада.

"Наша идеја водиља је да сви у Србији живе боље и квалитетније и да Србија сваким даном јача. Циљ је да до краја мандата будуће Владе просечна плата у Србији буде 1.000 евра, а просечна пензија 500 евра", рекла је Брнабић.

Прва на листи СНС за парламентарне изборе, директорка Института за онкологију и радиологију Даница Грујичић рекла је да пружа подршку листи СНС због свих ствари које су урађене у последњих седам година у области здравства.

"Сматрам да тренд раста државних болница који се догодио у том периоду никако не треба прекинути", навела је Грујичић.

 

Председник Србије вечерас је распустио актуелни сазив Скупштине Србије и расписао парламентарне изборе, што представља почетак изборне кампање.

У Србији ће 3. априла 2022. године бити одржани председнички, парламентарни и локални избори.