17. јун – наставак распоређивања мировних снага на КиМ

Наставља се распоређивање мировних снага на Косову и Метохији. Део француског контингента распоредио је снаге у Старом Тргу и у рејону Првог тунела. Команда КФОР-а најавила је да ће ускоро почети распоређивање међународних полицијских снага које ће бити одговорне за сигурност грађана и одржавања јавног реда и мира.

Tерористи, наоружани и у униформама са ознакама ОВК, и даље се слободно крећу Косовом и Метохијом и нападају неалбанско становништво. У току дана убијено је осам цивила српске националности.

У Косовској Митровици Команда француског КФОР-а покушала је да обузда дивљање терориста.

Припадници француског контингента интервенишу у граду и околним местима, покушавајући да заштите српске избеглице.

Албански терористи су у току ноћи напали колону српских избеглица код села Которе, у близини Горње Клине.

У одбрану колоне избеглица у којој се налазило и око 200 моторних возила и трактора, који су целе ноћи били изложени нападима терориста међу којима је било и припадника САС-а, ангажовале су се снаге француског контингента којима је командовао пуковник Жак Огар.

После неколико сати тешких преговора српским избеглицама је дозвољено да наставе пут ка Косовској Митровици. Захваљујући пуковнику Жаку Огару спасени су српски цивили.

Војска Југославије је наставила планско извлачење јединица и материјалних средстава са простора Косова и Метохије уз предузимање мера борбеног обезбеђења.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 17. јун 2019, 21:52) - Karduijan [нерегистровани]

Pukovnik Žak Ogar

Pukovnik francuskih specijalaca gospodin Žak Ogar je sa svojom jedinicom odmah zaštitio srbe, kada je vide da teroristo OVK ubijaju srbe izbeglice!
Zamislite da su svi kao veliki pukovnik Žak Ogar to radili! Danas ne bi bilo nikakvog problema na Kosovu, a narod ne bi morao da pobegne!

S obzirom da je jedan od retkih koji ceni istinu, pukovniku Žaku Ogaru Srbija treba da se oduži ordenom i večnim poštovanjem!

(понедељак, 17. јун 2019, 16:29) - anonymous [нерегистровани]

Zašto...

... KFOR-ovi kamioni imaju prskalice? Od čega to oni peru kolovoze? Da li pranjem pokušavaju da umanje posledice kontaminacije radioaktivnim česticama?

(понедељак, 17. јун 2019, 15:32) - anonymous [нерегистровани]

vlast

Ko tada ono bese na vlasti u Srbiji?
Kostunica, Djindjic, Sutanovac, Djilas, Jeremic?
Ili neko drugi?

(понедељак, 17. јун 2019, 14:47) - anonymous [нерегистровани]

Eh boze

Sta smo potpisali ko je imo takav mozak da potpise povlacenje vojske s kosova i da to proglasi za pobedu to je bila klasicna izdaja nije vojska izgubila rat vec politicari koji su prvo tu vojsku gurnuli u rat pa posle ajde povlaci te se milosevic najveci izdajnik izdao je srbe u krajini pa srpske delove Sarajeva predao Aliji uz viski i na kraju potpiso povlacenje srpske drzave s kosmeta

(понедељак, 17. јун 2019, 09:08) - anonymous [нерегистровани]

Laž

Raspored okupatora na KIM. Toliko. Fašisti, Teroristi i Okupatori. Od tih mirovnjaka su nas 200000 proterali 150 crkava demolirali... Kobajagi mirotvorci.