„Еликсир група“ донира 30 милиона динара за набавку респиратора

„Еликсир група“ донира 30 милиона динара за набавку респиратора и медицинске опреме за подршку здравственом систему Србије.

Са циљем спасавања живота људи и повећања стабилности здравственог система, процењено је да ће најефикаснија набавка ићи преко институција државе, наводи Зорица Поповић, извршна директорка „Еликсир групе“.

„Солидарност и одговорност су у овим данима најважнији. Ова донација значи више шансе за спасавање живота људи, више стабилности за наш здравствени систем и подршку здравственим радницима. Пословни систем 'Еликсир груп' се и у овом, као и у свим својим пословним активностима, руководи начелом да су 'људи на првом месту'. Средства су намењена набавци респиратора и неоходне заштите опреме за здравствене раднике, па ће ово, верујемо, бити подршка оболелима, лекарима и техничарима у целој нашој земљи. Мислим да је сада јако важно показати одговорност и према запосленима и заштитити их, али и сачувати пословну активност и радна места, што ми чинимо за око 1.500 запослених у свом пословном систему. Важно је поштовати све наложене мере државних институција, које улажу напоре да се ова ситуација превазиђе на најбољи начин“, наглашава Поповићева.

„Еликсир група“, преко Еликсир Фондације, која је чланица Српског филантропског форума наставља друштвено одговорни и хуманитарни ангажман и у наредном периоду.

„Ових дана имамо на делу добру, солидарну Србију ону у коју верујемо. Еликсир Фондација је са Хуманим срцем Шапца међу најактивнијим чланицама Српског филантропског форума, показујући колико је важно бити одговоран према својим запосленим, својој локалној заједници и својој држави. Активности фондације и компаније су трајне и њихов интензитет И обим се снажно увећавају када расту и потребе. Ово је најбољи пример синергије одговора на локалне потребе и одговора на највеће изазове друштва, кроз лични, породични ангажман, остваривање максималне сарадње са локалном самоуправом и локалним актерима, и ангажмана на националном нивоу, кроз породичну компанију, корпоративну фондацију и удружење грађана које има снажно партнерство са локалном заједницом“, истиче Веран Матић, извршни директор Срспког филантропског форума.

„Еликсир група“ је средства уплатила Републичком фонду здравственог осигурања, који ће намену одредити према приоритетима и потребама.