Читај ми!

У Северној Кореји умрла још 21 особа са високом температуром, Ким: Велика катастрофа

Након појаве првих случајева коронавируса, у Северној Кореји преминула је 21 особа. Сви су имали високу температуру, јавио је Ројтерс.

Севернокорејски медији нису потврдили да ли су нови смртни случајеви изазвани ковидом, али је државна новинска агенција КЦНА у петак навела да је једна смрт изазвана омикрон сојем.

Лидер Ким Џонг Ун је тренутну ситуацију назвао "великом катастрофом", пренела је КЦНА, која је додала да се 280.810 људи лечи од "симптома".

Севернокорејски лидер каже да је ширење ковида ставило земљу у велики проблем и позвао на општу борбу да се превазиђе епидемија.

Владајућа Радничка партија имала је хитан састанак, после извештаја о 280.000 оболелих и 27 мртвих (шесторо је преминуло у четвртак) због болести "непознатог порекла која је почела да се појављује крајем априла", додала је КЦНА.

"Ширење ове малигне епидемије је велики проблем за нашу земљу од оснивања, али ако не изгубимо фокус у примењивању пандемијских мера и останемо организационо јаки, можемо пребродити кризу", рекао је Ким Џонг Ун.