Како препознати КовИДИОТ-а

Епидемија корoнавируса је у САД, као последицу, осим жртава и проблема у функционисању целокупног система, донела и нову реч – КовИДИОТ.

Нова реч КовИДИОТ, којом се именује неприхватљиво понашање појединаца, заузела је важно место у медијима, а неки од њих су и Њујорк пост и Дејли њуз. 

"На сваког хероја који спасе један живот, изгледа да свуда око нас постоји један КовИДИОТ, који нас све угрожава", наводи Дејли њуз, као увод у рубрику у којој указује на оне који беспризорним понашањем угрожавају животе других.

Међу првима је средњошколац који се на друштвеним мрежама хвалио журкама на плажи у Мајамију уз наводе "Какав Ковид-19, какав коронавирус, ни он ме не може зауставити", или девојка која је лизала ве-це шољу у авиону, позивајући и остале да то чине јер "коронавирус не постоји"...

"Kо је највећи КовИДИОТ од њих – ви реците", наводи NY Daily News, који је у конкуренцију, пре два дана убацио и Џенифер Лопез и њеног дечка Алексa Родригеза јер су због њих, и поред забране рада, отварали теретане.

Медији уз етикету КовИДИОТ на "стуб срама" стављају оне који угрожавају друге. Реч указује и на то да одређено понашање није прихватљиво, а Urban dictionary објашњава да су КовИДИОТи и "они који купују 50 ролни тоалет папира па другоме не оставе ништа". 

Њујорк пост кроз посебну рубрику КовИДИОТ наводи драстичне примере оних који крше одредбе о спречавању ширења короне и понашају се бахато на јахтама... Грађане позивају да гласају и изаберу ко је највећи КовИДИОТ дана.

Међу њима је био и ухапшени свештеник из Луизијане који је вернике, а било их је на служби и више од хиљаду, позивао да се држе за руке. КовИДИОТ је и сурфер због кога је морала да реагује обалска стража, јер није поштовао забрану изласка на океан, али и свако ко крши правило социјалне дистанце.

Скај њуз на свом порталу објавио је слику на којој се види да је на трафици близу шеталишта налепљен папир на коме пише "Ако читаш ово, прави си КовИДИОТ, иди право кући".

КовИДИОТ је и онај који ствара панику, пише Бизнисинсајдер, а можда би, имајући ту дефинцију на уму, то могао бити дневни лист из Јуте, који је 1. априла објавио да ће школска година бити поништена због чега су се касније, када је настала паника, извињавали грађанима који нису разумели да је то првоаприлска шала.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 04. апр 2020, 16:52) - soki [нерегистровани]

iki

globalna zavera korona ne postoji :)

(субота, 04. апр 2020, 15:49) - anonymous [нерегистровани]

Nepoznanica

Pun ih je Beograd danas, ulice krcate...sta tacno sa tim ljudima nije u redu...

(субота, 04. апр 2020, 14:39) - Dr noja [нерегистровани]

Dr noja

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lav_pivo

(субота, 04. апр 2020, 14:32) - anonymous [нерегистровани]

KovIdiot

Podržavam,ali nažalost,ima mnogo tih koji će da se ponose sa prvim mestom,pogotovo ovi VIP kojima su karijere u rupi,pa daj šta daš,samo da se čuje.Ti ljudi nažalost nisu svesni svoje imbecilnosti.Nego pre nego što bude kasno,a možda je već,strogo kazniti te koji ugrožavaju zdravlje i život većine normalnih ljudi.