Зајечар ново жариште, 14 заражених у позоришту

У Зајечару је потврђено још 15 заражених ковидом 19, од тога 14 из Народног позоришта. За још десет запослених у зајечарском театру чека се резултат. Сви заражени имају лакше симптоме болести или их уопште немају.

Иако је коронавирус у Србији ослабио, понегде се јављају локална жаришта. У Зајечару је потврђено још 15 заражених, од којих је 14 из Народног позоришта. За још десет запослених у зајечарском театру, чека се резултат.

Превише опуштање младих људи пред почетак сезоне Народног позоришта довело је де нежељених последица, сазнаје РТС у Штабу за ванредне ситуације.

Према речима команданта штаба Бошка Ничића, нема места паници, јер се десило да су супружници различито реаговали на ковид 19 - једно је позитивно а друго негативно.  

"Ти људи нису заражени на радном месту, неки су два месеца живели у Београду, неки код куће, а неки су били радно ангажовани, морали су да дежурају. Сам извор инфекције није било радно место. Пар случајева се појавило и у музеју, и ти људи су хоспитализовани", рекао је Ничић.

Већина оболелих су млађе животне доби и имају лакше симптоме - најмлађи има 24, а најстарији 62 године.

У Србији јуче, први пут после два месеца, није било преминулих од коронавируса.

Епидемиолози поручују да је и даље потребно одржавати физичку дистанцу, избегавати контакте и носити опрему тамо где је то потребно.