Колективно тестирање радника фабрике "Кајзен", чекају се резултати 150 узорака

Осим Врања и Лесковца и Смедерево се бори са короном у фабрикама. У турској фабрици текстила "Кајзен", присуство вируса потврђено је код 19 радника. Извршено је колективно тестирање.

Прва два случаја оболевања од коронавируса у турској фабрици "Кајзен" потврђена су 18. маја. Екипе епидемиолошке службе од тада врше активан здравствени надзор.

Извршено је колективно тестирање и до сада је узет 241 узорак из ове фабрике. Позитивно је 19 радника, а чекају се резултати за још око 150.

Иначе, запослени су на колективном годишњем одмору већ неколико дана.

"Сви позитивни из 'Кајзена' су хоспитализовани и смештени, и нико од њих се не налази у кућним условима. Неко је на сајму, две жене су у земунској болници због упале плућа, а ови остали ће вероватно бити у смедеревској болници", наводи др Ана Јовановић, директорка Завода за јавно здравље Пожаревац.

Из Завода је такође потврђено да за сада нема оболелих у великим колективима попут оног у Железари и фабрици ПКЦ. У тим фабрикама ради преко 7.000 људи.

Да подсетимо, У Смедереву је од почетка епидемије, потврђено 150 случајева инфекције вирусом ковид 19. Највећи број оболелих је из Дома за старе, њих 86.