За сада без затварања привремене болнице на Београдском сајму

Пацијенти са тешком клиничком сликом и даље се смештају у ковид болнице, а пацијенти са лакшим симптомима или без симптома у привремене болнице. На Београдском сајму је тренутно 61 пацијент.

Према последњем пресеку података, поново бележимо велики број потврђених случајева коронавируса, и нова жаришта.

У болницама су 744 пацијента, од којих је 12 на респиратору. Када је реч о привременој војној болници на Београдском сајму, тамо је смештен 61 пацијент, 14 више него јуче, углавном из Смедерева.

Потпуковник Вељко Милић, координатор ове привремене болнице, каже да најмлађи пацијент има 20 година, а најстарији 63 године.

"Ми смо се надали затварању, али пратећи епидемиолошку ситуацију схватили смо да је још неопходно да постојимо као привремена војна болница", навео је потпуковник Милић.

Јуче је тестирано 12 пацијената и њихови резултати се  очекују сваког часа. Ако буду негативни, ићи ће у кућну изолацију. Данас неће бити тестираних, али сутра ће њих десетак бити проверено.

Тренутно је на Сајму ангажовано 12 лекара, два медицинска координатора и око 20 медицинских техничара.

Како РТС незванично сазнаје, на Новосадском сајму нема више пацијената, а од понедељка ће се знати које ће привремене болнице бити у наредном периоду затворене.