Шест жртава коронавируса, на конференцији у 15 часова нови подаци

У току ноћи преминула су још два пацијента код којих је био потврђен Ковид-19. Од коронавируса у Србији преминуло укупно шест људи. Највећи број оболелих у Београду, Нишу и Ваљеву. Данас се очекује додатна испорука два милиона и деветсто хиљада маски из Кине. Саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић изјавила за Прву тв да су доктори рекли да још не треба затварати Београд, Ваљево и Ниш, а да ће та мера бити сагледана у наредна 24 сата.

14.20 – Ауто-мото савез Србије обавештава све возаче којима истиче регистрација да су у обавези да је продуже и поред тога што је на снази ванредно стање

13.50 - Пролећи распуст за ученике основних и средњих школа уместо десет дана трајаће четири дана, каже министар просвете Младен Шарчевић и додаје да ће након Ускрса бити организована онлајн проба мале матуре

13.20 - На КиМ 71 особа заражена коронавирусом, преноси Газета експрес.

12.55 - На евиденцију Националне службе за запошљавање електронским путем пријавило се 224 радника који су добили отказ од почетка ванредног стања, каже министар за рад Зоран Ђорђевић.

12.00 - Епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже за РТС да је у Нишу 40 особа потврђено као вирусоноше, хоспитализовано 17 особа, а осморо је на респиратору.

11.30 – Aвион "Ер Србије" полетео је за Лондон како би вратио у Србију наше држављане. 

11.00 - Сузана Васиљевић је за Прву телевизију рекла да ће нове мере о евентуалном затварању Београда, Ниша и Ваљева бити саопштене данас или сутра, али да јој нису познати детаљи.

10.40 - У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 14 пацијената заражених коронавирусом.

10.35 - Министарство правде упутило је допис судовима који ће водити поступке против лица која су прекршила мере самоизоилације да та суђења организују путем видео линка, због заштите запослених и оних против којих се води поступак.

10.30 - Компанија "Делез" Србија саопштила да ће ове недеље, 29.марта само за суграђане старије од 65 година бити отворено 133 одабраних Маxи, Темпо и Схоп&Го продавница у периоду од 4 до 7 часова ујутру.

09.10 - У 21 граду у Србији најмање једна особа оболела од Ковида-19. 

8.40 - Београд 158, Ниш 40, Ваљево 38, Нови Сад 21, Чачак 13, Крагујевац 12, Ћуприја и Крушевац по десет заражених. У осталим градовима је регистрован једноцифрен број.

8.18 - У току ноћи преминула су још два пацијента код којих је био потврђен Ковид-19, саопштило Министарство здравља.

8.10 - Осим кревета, у карантинима ће бити и паравана и простора да се проведе време уз телевизор. Јављају се многа предузећа да помогну. Биће то веома пристојан простор, али то не може да буде хотел, каже за РТС министар одбране Александар Вулин.

7.45 - Неколико трудница је имало симптоме коронавируса, али су тестови показали да су негати вне на Ковид-19, каже за РТС проф. др Александар Стефановић, директор Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије. 

6.00 - Среда је била најтежи дан од почетка епидемије у Србији, пошто је потврђен 81 нови пацијент, а нажалост је било и смртног исхода. 

 

Жена која је била радник Дома здравља у Нишу преминула је од Ковида-19. Она је четврта жртва болести изазване коронавирусом у Србији.

Од коронавируса до сада је излечено 15 особа, међу којима и једна девојка, која болује од дијабетеса. У томе би требало да помогне и нови контигент заштитних маски, чија је дистрибуција почела јуче.

Такође, око 300 медицинара из иностранства се пријавило да дође и помогне, још један авион је донео помоћ из Кине, док се она у суботу очекује и из Уједињених Арапских Емирата, након разговора председника Александра Вучића са шеиком Мухамедом Бин Заједом.

Кинески стручњаци су у разговору за РТС истакли да је ово болест која може да се излечи, док су наши лекари додали да је суштина борбе са коронавирусом социјална изолација.

У међувремену, настављен је повратак заглављених српских путника на аеродромима широм света.