Čitaj mi!

Odloženo Svetsko atletsko prvenstvo u Nanđingu

Svetsko dvoransko atletsko prvenstvo, koje je trebalo da se održi u kineskom Nanđingu od 13. do 15. marta 2021, odloženo je za 2023. godinu, saopštila je Svetska atletska federacija. Uprkos ovom odlaganju, atletičari će i dalje imati značajne mogućnosti za takmičenje na raspolaganju početkom 2021. godine kroz Svetsku turneju u dvorani.

Svetska atletska federacija se odlučila na promenu termina uzbog trenutne situacije sa pandemijom koronavirusa, a odlaganje ovog događaja usmeriće pažnju ljubitelja atletike na. Svetsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine u Beogradu.

"S obzirom na trenutnu globalnu situaciju i neizvesnost u pogledu stanja pandemije kovid-19 doneta je odluka da se Svetsko prvenstvo u dvorani koje je trebalo da se održi u martu 2021. godine, pomeri na mart 2023. godine. Zbog bezbednosti naših sportista i tehničkih službenika, moramo uzeti u obzir rizike dovođenja velike grupe ljudi da prisustvuje događaju u situaciji pandemije i u potpunosti poštovati i sprovoditi politiku prevencije pandemije zemlje domaćina", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, atletska sezona u dvorani traje samo do kraja marta, tako da nije moguće produžiti događaj za neki datum kasnije.

"Želimo da Nanđing bude domaćin Svetskog prvenstva u dvorani s obzirom na opsežno planiranje i pripreme koje su uložili u ovaj događaj, pa smo se složili da će prirediti događaj godinu dana posle Svetskog prvenstva u dvorani u Beogradu 2022. godine", poručuju iz IAAF.

Uprkos ovom odlaganju, atletičari će i dalje imati značajne mogućnosti za takmičenje na raspolaganju početkom 2021. godine kroz Svetsku turneju u dvorani, koja obuhvata 26 mitinga iz 12 zemalja Evrope i Severne Amerike.

Svetska turneja u dvorani trajeće od kraja januara do kraja februara 2021. godine i organizovana je u tri različita nivoa takmičenja - zlatnom, srebrnom i bronzanom.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">