Španovićeva i Jovančević najbolji u 2019. u izboru ASS

Atletičari Ivana Španović i Strahinja Jovančević proglašeni su za najuspešnije u 2019. godini u izboru Atletskog saveza Srbije (ASS).

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović istakao je da je prethodna godina bila prava sportska.

"Naporna, dinamična i vrlo uspešna. Čast mi je da vam kažem da su tokom 2019. godine naši atletičari osvojili čak 60 medalja na međunarodnim takmičenjima, 22 zlatne, 14 srebrnih i 24 bronzane. Posebno bih istakao dve evropske medalje osvojene početkom marta u dvorani na Prvenstvu Evrope u Glazgovu. Naša Ivana Španović je još jednom dokazala superiornost u svojoj disciplini i ponovo odbranila zlato. Atletski savez Srbije očekivao je da Strahinja Jovančević zablista u svakom momentu i njegova bronzana medalja za nas nije bila iznenađenje", rekao je Jevrosimović na svečanosti.

Istakao je da je možda najznačajnija stvar u prethodnoj godini za ASS bila što je Beograd izabran za domaćina Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine.

Trofej profesora Aleksandra Petrovića za najuspešnijeg trenera dobio je Goran Obradović iz AK Vojvodina Novi Sad, a za najuspešniji atletski klub proglašen je AK Partizan 1945.

broj komentara 0 pošalji komentar