Srpski bacač kugle Armin Sinančević prelazi u Zvezdu

Reprezentativac Srbije u bacanju kugle Armin Sinačević karijeru će nastaviti u Atletskom klubu Crvena Zvezda.

Armin Sinančević, mladić iz okoline Prijepolja, na Svetskom prvenstvu u Dohi vinuo se među zvezde ovog sporta kada je bacio kuglu 21,51 metara, plasirao se u finale SP i ostvario normu za Tokio.

Aletičar Poleta iz Prijepolja, koji se atletikom bavi samo četiri godine, odlučio je da karijeru nastavi u AK Crvena zvezda.

"Zvezdaš sam od malih nogu, poseban je momenat što ostvarujem dečački san i počinjem da se takmičim u zvezdinom dresu. Očekujem dobru saradnju sa čelnicima kluba koji mi svojim radom ulivaju poverenje i motiv za mnogo bolji rad i uspeh", rekao je Armin.

Sa rezultatom koj je ostvario u Dohi, Armin se direktno plasirao na OI u Tokiju 2020. koje će mu biti prvo u karijeri.

"Na sastanku sam rekao da prvo dolazim zbog Zvezde, a drugo zbog Dragana Perića. Uliva mi nadu za veliki napredak, znači mi što ću sarađivati sa šampionom i dobrim čovekom, što je najbitnije. Bićemo tim koji želi da napravi velike rezultate u svetskoj atletici i idemo na sve moguće rekorde", naglasio je Armin.

Ovim transferom Crvena zvezda ima zagarantovanog učesnika Olimpijskih igara u Tokiju naredne godine.

Armin se upisao se na treće mesto svih vremena u Srbiji, ispred njega je samo Asmir Kolašinac sa sedam centimetara više i Arminov budući trener, Dragan Perić, sa državnim rekordom od 21.77.

broj komentara 0 pošalji komentar