Lalova i Tuka najbolji atletičari Balkana za 2019. godinu

Bugarska sprinterka Ivet Lalova-Kolio, sedma na Svetskom prvenstvu u Dohi na 200 metara i Amel Tuka iz Bosne i Hercegovine, osvajač srebra na 800 metara, proglašeni su za najbolje atletičare Balkana za 2019. godinu.

Na gala večeri Balkanske atletske asocijacije u Vrnjačkoj banji nagrade za mlade zvezde u usponu dobile su Jaroslava Mahučik iz Ukrajine i Bugarin Valentin Andreev.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović bio je u ulozi organizatora pred članicama 21. zemlje federacije, samo nekoliko dana od dobijanja organizacije Svetskog prvenstva 2022. u dvorani.

"Srećan sam što ispred Atletskog saveza Srbije mogu da vas ugostim na dodeli nagrada najboljim atletičarima Balkana. Želim da se zahvalim svima koji su sebe ugradili u ove sportske uspehe", rekao je Jevrosimović, a prenosi Atletski savez Srbije.

Jevrosimović, kako je naglasio, iskoristio je ovu priliku da izrazi radost zbog dobijanja domaćinstva SP.

"Funkcija predsednika jednog od najuspešnijih sportskih saveza u Srbiji uvek predstavlja izuzetnu čast, ali naš najnoviji uspeh donosi mi još jednu privilegiju i osećaj neizmernog ponosa. Ovo veče iskoristićemo da se opustimo i uživamo u uspesima, a već od sutra, sve atletičare i sportske radnike Balkana čeka mnogo posla. Ali mi smo uvek spremni da pokažemo ono u čemu smo najbolji. Vredan rad, znanje, upornost, viziju, pozitivnu energiju, otvorenost za nove ideje i nepokolebljivost u dostizanju ciljeva", zaključio je on.

broj komentara 0 pošalji komentar