Bubka: Beograd najbolji izbor za SP u atletici

Legendarni atletičar Sergej Bubka, a sadašnji potpredsednik Svetske atletske federacije, obišao je atletski centar u izgradnji u Ćupriji, a potom i bio gost zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića u Starom dvoru u društvu predsednika Balkanske atletske federacije Dobromira Karamarinova.

Dugogodišnji svetski rekoreder u skoku s motkom u društvu sa Robertom Emijanom, svetskim prvakom u troskoku, obišao je atletski centar u izgradnji u Ćupriji i obradovao se što male sredine razvijaju atletiku.

„Drago mi je što se u malim sredinama brinu o atletici. Verujem da će ovaj Atletski centar izgledati prelepo." istakao je Bupka po obilasku gradilišta.

Na prijemu u Starom dvoru Vesić je u društvu pomoćnika gradonačelnika Andreje Mladenovića i direktora Atletskog saveza Srbije Slobodan Brankovića razgovarao sa Bubkom od dobijanju domaćinstva za Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022. godine. 

Bubka, legenadarni ukrajinski skakač s motkom izrazio je zadovoljstvo što je srpska prestonica dobila organizaciju SP.

"Imali smo veoma dobar razgovor, a pričali smo o odluci Svetske atletske federacije kojom je Beograd pre nekoliko dobio organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva. Govorili smo koliko je važno što će ovde biti organizovano takmičenje, koliko je to važno za Srbiju i njen narod, ali i za svetsku atletiku koja želi da ima uspešno organizovano prvenstvo. Bio sam prisutan na Evropskom prvenstvu 2017. i video sam kako je organizačija bila odlična i čvrsto verujem da će tako biti i ovog puta na SP", rekao je Bubka Tanjugu.

Vesić je istakao da je susret bio prilika da se zahvali Bubki i Svetskoj atletskog federaciji na odluci da Beograd bude domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva 2022.

"Za nas je to velika čast. Još jednom sam dao garancije da Beograd čvrsto stoji iza organizacije i zajedno sa Vladom Srbije dati sve da ovaj Svetski šampionat bude jedan od najboljih do sada organizovanih. Za nas je to važno, ne samo sa aspekta sporta, već i sa aspekta promocije grada i turizma. Zbog toga sam zahvalan ljudima iz Atletskog saveza Srbije što su se izborili da dobijemo ovo SP. Učinićemo sve da organizacija bude odlična", rekao je Vesić i dodao da ova odluka ne znači da oni imaju poverenja u nas samo kao sportsku naciju, jer niko ne daje tako velika takmičenja zemljama za koje nisu ubeđeni da su finansijski i politički stabilne.

broj komentara 0 pošalji komentar