Atletičari na visini zadatka u Borosu

Uspešan dan za juniore na prvenstvu Evrope. Slavko Stević se plasirao u finale skoka uvis, kao i Boško Kijanović na 400 metara, dok se Tihomir Đorđević plasirao u polufinale na 400 metara sa preponama. Mihajlo Mandić ostao je bez polufinala na 200 metara.

Boško Kijanović je postavio lični rekord u kvalifikacijama na 400 metara od 47.05 sekundi, plasiravši se u finale kao trećeplasirani iz svoje grupe. 

Zanimljivost ove discipline na Evropskom prvenstvu je da nije bilo polufinalne trke, već su se 23 takmičara borila za direktan prolaz u finale.

„Kvalifikacije su odlično prošle, nisam se uopšte čuvao, jer je to bilo neophodno za ulazak u finale", rekao je Boško za RTS.

U finalu će trčati u prvoj stazi. 

„Veoma sam motivisan za finale, iako sam dao maksimum danas, imam snage za minimum još jedan lični i što bolji plasman na prvenstvu Evrope", rekao je Boško.

Slavko Stević se skokom od 2.09 metra takođe plasirao u finale.

"Očekivao sam da ću morati da skočim bar 2.15 za finale, posto više od 12 takmičara ima taj lični rekord ili više. U finalu očekujem lični, možda i medalju", rekao je Slavko. 

Svi učesnici skoka uvis su se identičnom visinom kao Slavko plasirali u finale.

U trci na 400 metara sa preponama, Tihomir Đorđević se kao trećeplasirani direktno plasirao u polufinale.

„Imao sam dobar pregled ostalih takmičara ispred sebe, pokušao sam da ne trošim previše snage za direktan prolazak u polufinale", rekao je Tihomir. 

Pulen Milana Šolaje, član Vojvodine, sutra će trčati u prvog grupi u osmoj stazi. 

„Pokušaću da se direktno plasiram u finale, jaka je grupa u kojoj trčim, tako da nije isključena mogućnost da se i sa četvrte pozicije nađem u finalu", istakao je Đorđević.

Mihajla Mandića, člana Crvene zvezde, povreda je ipak sprečila za bolji plasman na 200 metara na prvenstvu Evrope. Zabaležio je 32. mesto.

broj komentara 0 pošalji komentar