Vaterpolistkinjama Srbije izmaklo 11. mesto na EP

Srpkse vatrpolistkinje nisu uspele da osvoje 11. mesto na Eropskom prvenstvu u Budimpešti, pošto su u svom poslednjem meču na turniru poražene od Nemačke 15:13, posle izvođenja peteraca.

Srbija je osvojila poslednje, 12. meto na Evropskom prvnstvu u Budimpešti, Nemačka za nijansu bila bolja pobedivši 15:13, posle boljeg izvođenja peteraca.

Srbija je imala svoje šanse da ranije dođe do pobede. Izabranice Dragane Ivković vodile su 9:7 na početku poslednje deonice, ali su ispustile prednost i dozvolile Nemicama da dođu do peteraca.

Nemačka ekipa imala je više koncentracije u presudnim trenucima i rezultatom 4:2 došla do 11. mesta na kontinentalnom šampionatu.

Tri gola postigla je Ana Milićević, dok se Nada Mandić dva puta upisala u strelce.

Srbija je pretrpela šesti poraz na turniru, nakon što je prethodno izgubila od Grčke, Rusije, Hrvatske, Slovačke i Mađarske.

Ivković: Prestali smo da igramo na "plus četiri"

Selektorka ženske vaterpolo reprezentacije Srbije Dragana Ivković bila je veoma nezadovoljna posle poraza od Nemačke u borbi za 11. mesto na Evropskom prvenstvu.

Srpske vaterpolistkinje vodile su 11:7 tri minuta pre kraja, ali su "pale" u finišu, dozvolile Nemicama da izbore peterce, a potom i pobedu.

"Prestali smo da igramo kad smo poveli četiri razlike, uljuljkala nas je prednost, a Nemice, kao i obično ne odustaju do kraja. Na kraju smo morali na lutriju i odlučili su peterci", rekla je Ivkovićeva novinarima u Budimpešti.

Prema njenim rečima, ekipa je završila turnir na isti način kako ga je i počela.

"Nažalost, nije dobro, kako smo počeli ovaj turnir, bez srca, tako smo ga i završili. Moraćemo da porazmislimo šta dalje", poručila je ona.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 21. jan 2020, 15:16) - anonymous [neregistrovani]

Dobro je, nijedna naša vaterfpoiskinja se nije udavila...

Tako je kako je. Naše igračice ne mogu da se dobace do gola protivnica, a preplašene su, nisu se uduđivale da šutiraju... Treba raspustiti trenutbnu reprezenacija ki kor digodfogidišnji program izaći na međunarodnu smenu.
Objektivno, poenta je u tom što nema ženskjih timova, liga je slaba a problem je što kod ženske populaciju ne postoji interesovanje za ženski vaterpolo.