Čitaj mi!

Guverner Floride pisao Bajdenu: Dozvolite Đokoviću da igra u Majamiju

Guverner Floride Ron De Santis pozvao je danas predsednika SAD-a Džoa Bajdena da dozvoli najboljem teniseru sveta Srbinu Novaku Đokoviću da nastupi na mastersu u Majamiju, koji će biti odigran od 19. marta do drugog aprila, prenosi Rojters.

Đoković se pre dva dana zvanično povukao iz žreba mastersa u Indijan Velsu, jer je u SAD i dalje na snazi odluka da stranci koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa ne mogu da uđu u tu zemlju.

Đoković, koji nije primio vakcinu protiv koronavirusa, prošlog meseca je američkim vlastima podneo zahtev za specijalnu dozvolu da igra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju. Međutim, srpskom teniseru nije odobren ulazak u SAD.

"Ostavite pandemijsku politiku na stranu i dajte američkom narodu ono što želi. Ova zabrana nije fer, nije zasnovana na nauci i neprihvatljiva je. Dozvolite Đokoviću da igra", napisao je De Santis u pismu Bajdenu.

Direktor turnira u Indijan Velsu Tomi Has, Teniska asocijacija SAD-a i rukovodstvo Ju-Es opena zatražili su ranije od američkih vlasti da dozvole srpskom teniseru da uđe u ovu zemlju.

"Đokovicć nije primio vakcinu protiv koronavirusa i to je jedini razlog zašto on ne može da učestvuje na turniru u Majamiju", rekao je De Santis.