Čitaj mi!

Vučić: Ponosan sam što je Srbija imala čoveka kakav je Dušan Ivković

Kao predsednik, ponosan sam što je Srbija imala i što će imati takvog čoveka, ponosan, zato što, iako je fizički velikan otišao, a Dušan Duda Ivković jeste naš velikan, on nikada neće otići iz Srbije, niti će ga iko u Srbiji zaboraviti, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na Komemoraciji povodom smrti čuvenog košarkaškog trenera Dušana Ivkovića.

Ivković je preminuo u četvrtak u Beogradu u 78. godini života.

"I ne zato što su to kurtoazne reči, već zato što postoji ono što je merljivo, to su sve one medalje i uspesi koje je zaslužio Dušan Duda Ivković. I ne samo to, on je nosilac jednog drugačijeg duha, on je mnogo toga ili sve ono što mnogi od nas nisu. Bio je istovremeno i veliki gospodin i beogradski mangup, uvek držao ne samo do sebe i do drugih", rekao je Vučić.

Osim medalja i sportskih uspeha, košarke koju je beskrajno voleo, svoga brate Pive i čika Bore Cenića, ostavio je još nešto i to nisu samo Crveni krst i Radnički, to je ono što će ostati za buduća pokolenja, dodao je predsednik Srbije.

"Iako u mnogo čemu nismo bili saglasni, kada sam prvi put dugo razgovarao sa njim, a još dva puta sam imao priliku za tako duge razgovore, video sam koliko je ozbiljan koliko je odgovoran, posvećen čovek i koliko takvim ljudima ne možete da oduzmete ništa".