Čitaj mi!

Lončar: Partizan je na tržištu, a plej-of je obaveza

Sportski direktor KK Partizan Nikola Lončar poručio je putem klupskog sajta da je klub aktivan na tržištu, ali da se igrač na poziciji četiri neće dovoditi po svaku cenu. Borba i plasman u plej-of ABA lige je obaveza, dodaje Lončar.

On je istakao da vera u aktuelni sastav i ostvarivanje zacrtanih ciljeva za ovu sezonu i dalje postoji.

"KK Partizan veruje u tim, stručni štab i ostvarenje ciljeva kako u tekućoj sezoni, tako i u godinama koje slede. U tekućoj sezoni, šanse za plasman u plej-of ABA lige nisu izgubljene i Partizan ima obavezu da se za plej-of bori i izbori. Na drugom frontu, u sredu počinjemo Top 16 fazu Evrokupa, sa ambicijom da prođemo u četvrtfinale kontinentalnog takmičenja", rekao je Lončar u saopštenju obavljenom na sajtu kluba.

Kako je naveo, stručni štab i on kao sportski direktor, aktivno prate stanje na tržištu sa željom da postojeći tim, koji u velikoj meri ima kontinuitet igranja zajedno, dodatno pojača.

"Nakon odlazaka Angole, Gordića i Jankovića, pojačali smo sastav na poziciji jedan dolaskom Perkinsa, dok je u ovom trenutku doneta odluka da se tim ne pojačava igračem koji pokriva poziciju četiri. Želja sportskog sektora nije da se igrač dovodi po svaku cenu kako bi popunio broj, već isključivo ukoliko može da postojeći tim unapredi i donese mu ono što u ovom trenutku nema".

Zbog toga, ostavljamo mogućnost da se u nastavku sezone ipak pojačamo, ukoliko se na tržištu pojavi adekvatan igrač, kaže Lončar.

"Ukoliko to ne bude slučaj, razmotrićemo mogućnost da novac uložimo u neke mlađe igrače koji bi kroz nekoliko sezona mogli da postanu nosioci igre Partizana. Sredstva za dovođenje još jednog igrača su obezbeđena od strane uprave kluba, dok se obaveze prema postojećem sastavu izmiruju blagovremeno", istako je sportski direktor crno-belih.

"Igrači koji čine tim Partizana poseduju kvalitet za mnogo veće rezultate od trenutnih i uvereni smo da će ih uz maksimalno angažovanje i posvećenost svojim obavezama ostvariti. Nalazimo se u delikatnom trenutku, ali čvrsto verujemo u svoj izbor i pozitivne rezultate u utakmicama koje slede", zaključio je Lončar.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">