Čitaj mi!

Deni Avdija, zvezdaš koji kaže: Tata je rođen na Kosovu, u Srbiji

Sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije, Deni, izabran je noćas na NBA draftu kao deveti pik Vašingtona, a u predstavljanju svetskoj javnosti tom prilikom videli smo Denija kao dečaka u Zvezdinom dresu, ali i čuli ga kako kaže da mu je otac sa Kosova, u Srbiji.

Iako Zufer Avdija već dugo živi i radi u Izraelu, navijači Crvene zvezde, pogotovo oni stariji, nisu ga zaboravili zbog svega što je za deceniju boravka (od 1979. do 1989. godine) pružio u crveno-belom dresu.

Zuferovo ime se i dalje pominje u košarkaškim krugovima, ali sada kao oca talentovanog Denija, kojeg su Vizardsi noćas "pokupili" na NBA draftu sa devete pozicije.

Nakon izbora, u direktnom prenosu mogli smo da vidimo video-snimak predstavljanja Denija, a srpskoj javnosti i publici dva detlja su se posebno dopala: prvi su slike iz dečačkih dana na kojima Deni nosi dres Crvene zvezde čiji je osvedočeni navijač, a drugi je sledeća njegova izjava: 

"Moj otac je Zufer Avidija. On je rođen na Kosovu, u Srbiji, i igrao je za reprezentaciju Jugoslavije", rekao je između ostalog Deni tim povodom.

Taj deo možete pogledati od 1.40 na video-snimku iznad.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">