Čitaj mi!

Partizan na Anđušićev Burž u Evrokupu

Košarkaši beogradskog Partizana dočekuju od 20.30 ekipu francuskog Burža u meču petog kola Evrokupa.

Crno-beli u meč ulaze u dobrom raspoloženju, posle pobede u Turskoj u prošlom kolu protiv Bahčešehira, druge u takmičenju.

Uz to, ekipa Vlade Šćešanovića vezala je i dva trijumfa u regionalnoj ligi i polako podiže formu.

"Dolazi nam Burž koji je u jednoj specifičnoj situaciji, ekipa se kompletirala ali su imali kolektivnu pauzu. Takva pozicija ima i svojih prednosti i mana, pa ostaje da vidimo kako će se na njih odraziti. Sa druge strane, bez obzira na rivala, nama bi od velike važnosti bilo da pobedom potvrdimo brejk iz Istanbula i sa pozitivnim skorom dočekamo početak drugog dela grupne faze. Imamo svoje probleme, ali uprkos njima želimo da odigramo hrabro i odgovorno u oba pravca. Samo tako ćemo doći do cilja, a to je uvek pobeda", istakao je Šćepanović.

Sa druge strane, Burž je jedno od prijatnih izenanađenja ove sezone, i dobro gura i u Evrokupu (istina odigrali su zbog kovid situacije samo dve utakmice sa polovičnim učinkom) i u francuskom prvenstvu, gde su u samom vrhu.

Dobar deo zasluga za to ide i srpskom igraču i bivšem članu crno-belih Danilu Anđušiću, koji igra verovatno najbolju košarku karijere. 

Meč u Hali sportova ”Ranko Žervivca” počinje u 20.30, uz tekstualni komentar na našem sajtu.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">