Čitaj mi!

Sudije su bile baš stroge prema Jokiću

Prvi meč finala Zapada košarkaši Denvera će želeti i morati što pre da zaborave, ali će ostati sumnja da li bi rezultat bio isti da Nikola Jokić nije rano ”upao” u nevolju sa ličnim greškama.

Naime, nakon odličnog starta i brzih devet poena, Jokić je brzo došao i do trećeg faula.

Bilo je to na početku druge četvrtine, pa je trener Nagetsa Majk Meloun bio primoran da ga pošalje na klupu i sačuva za drugo poluvreme.

Posebno je bio sporan prvi od dva svirana faula u napadu, kada je navodno nepravilno postavio blok i omeo Aleksa Karusa u prolazu. 

A onda na samom početku nastavka još jedan faul, ovoga puta na direktnom čuvaru, vrlo raspoloženom Dvajtu Hauardu za četvrtu ličnu i potpuno izbacivanje iz ritma utakmice, koju su od prvog do poslednjeg trenutka kontrolisali Lejkersi i slavili pobedu od 126:114.

Peti faul Nikola je napravio kasnije tako što ga je Dejvis lepo ”navukao” pri šutu za tri poena, u trenucima kada je utakmica već bila praktično rešena. 

Ipak, nameće se pitanje da li je Ol-star centar i član druge najbolje petorke lige zaslužio bolji tretman kod sudija, s obzirom da je ono sinoć više ličilo na ”školovanje” nekog rukija (novajlije).

I zbog ovog segmenta biće zanimljivo pratiti drugi meč koji se igra u noći između nedelje i ponedeljka.